Rectificare bugetară votată de Consiliul Local Timișoara. Mai mulți bani pentru Colterm,...

Rectificare bugetară votată de Consiliul Local Timișoara. Mai mulți bani pentru Colterm, salubritate și școli

0
DISTRIBUIȚI

Consilierii locali au votat astăzi un proiect de rectificare bugetară prin care Colterm va primi încă 10,6 milioane de lei din bugetul local, pentru pregătirile pentru sezonul rece.

„E o nouă tranșă de bani care va pleca spre compania de termoficare pentru suplimentarea stocurilor de cărbune și gaz pentru această iarnă.


În plus, Colterm este afectat și de explozia prețului la curent. De la 1 septembrie, societățile de termoficare nu au mai fost incluse pe lista beneficiarilor de prețuri plafonate la energia electrică. Se fac demersuri din toate părțile – primari, parlamentari – pentru rezolvarea acestei probleme și societățile de termoficare să poată cumpăra energie la preț plafonat, pentru că furnizează un serviciu vital populației”, a declarat primarul Dominic Fritz, cel care a introdus proiectul pe ordinea de zi.

Până în acum, Colterm a primit din subvenții aproximativ 140,9 milioane de lei, iar până la finalul anului subvenția va depăși 150 milioane de lei (de la bugetul local 84 de milioane de lei și de la Guvern 67,8 milioane lei). În ultimii doi ani, Colterm a primit subvenții în valoare de aproape 400 de milioane de lei.

Tot în cadrul acestei rectificări au fost suplimentate sumele pentru salubritate stradală, cu 2.250.000 de lei, întreținerea spațiilor verzi – 1,5 milioane de lei, dotarea unităților de învățământ din Timișoara cu consumabile și plata utilităților – 1,8 milioane de lei și finanțarea competițiilor sportive la care vor participa elevii Liceului „Banatul” – 350.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.