Politehnica şi-a continuat seria negativă şi în Cupă. Alb-violeţii, eliminaţi fără gol...

Politehnica şi-a continuat seria negativă şi în Cupă. Alb-violeţii, eliminaţi fără gol marcat la Reşiţa

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Leczki Jozsi

Politehnica a ajuns la şase partide în care nu doar că nu a mai simţit gustul victoriei, ci pe cel al bucuriei golului. Alb-violeţii au cedat azi în jocul din turul 3 al Cupei cu CSM Reşiţa, în Valea Domanului, scor 0-2, după două goluri înscrise de gazde în prima parte.

Echipa timişoreană a ieşit astfel după un joc din competiţia în care ajungea în sezonul trecut până în faza sferturilor. Deşi sunt în „C” după pierderea barajului, cărăşenii au punctat încă din minutul 3, după un corner, prin Cornel Ardei.

Oaspeţii nu şi-au revenit pe parcursul primei părţi şi din minutul 38 a fost 2-0, după ce şi Nicuşor Fota l-a învins pe portarul Isvoranu. Cu multe schimbări la pauză, alb-violeţii au arătat mai bine în debutul părţii secunde. Dar Ignea (min. 54) şi Pană (61) au luat la ţintă doar barele porţii lui Zimmermann, deşi primul avea practic poarta liberă în faţă.

S-a încheiat 2-0 şi cei care vor participa la play-off-ul în noul format al Cupei vor fi elevii lui Călin Cheregi. Ieri, celelalte timişene din „B” şi-au obţinut locul în faza superioară prin victorii pe terenul unor conjudeţene. A fost Avântul Periam – CSC Dumbrăviţa 0-1 şi CSC Ghiroda – Ripensia 0-2.

CSM Reşiţa (antrenor Călin Cheregi): Zimmermann (cpt.) – Szijj (69, Bărboianu), Ardei, Rimovecz, Fota – I. Popescu, Breşneni – Curescu (46, Chera), Drăghiceanu (69, S. Velcotă), Negru – Gakou (69, Avramovici). Pe bancă: Căpăţână – Bala, Erhard, Domil, R.


Petre.

Politehnica Timişoara (antrenor Bogdan Andone): Isvoranu – Jurj (46, Oanea), Germinio, Bocşan (cpt.), D. Radu – M. Andone (46, Pană), Tsvetkov, Ignea (69, Ţangulea) – Bryneus (46, Boariu), Ţurcaş, Milea (46, Bîrnoi). Pe bancă: Murariu – A. Mada, Pureca, Plantak.

Pentru timişoreni urmează o nouă deplasare crâncenă în campionat, la Dej, cu revelaţia FC Unirea, joc programat sâmbătă, de la ora 11.00, în etapa a VII-a a Ligii 2.

„Din păcate am pierdut meciul de Cupă, ne doream să ne calificăm, am plecat din nou de la 0-1 şi din nou după un corner. Când pregătim aceste faze, dăm marcajul om la om, tocmai pentru a avea o responsabilitate mai mare, e ceva incredibil din punctul meu de vedere. Din nou, primul corner, ca la Galaţi, din aceeaşi parte, acelaşi marcaj, acelaşi om pierdut. E absolut incredibil să începi, cred, al treilea meci, de la 0-1. Apoi am încercat să reintrăm în joc, să ne creăm situaţii. Din păcate repriza a doua am avut două bare, ratare cu poarta goală, trei-patru ocazii, şuturi Bîrnoi, respinse de portarul advers sau pe lângă poartă. Nu am avut şansa de a reintra în meci. Era minutul 54 la ratarea lui Alin, care era practic cu poarta goală, marcam atunci şi aveam şanse foarte bune să împingem jocul în prelungiri sau chiar să câştigăm, pentru că echipa gazdă uşor uşor a scăzut ritmul. Probabil din punct de vedere fizic. Apoi bara lui Silviu Pană din minutul 60, mai erau 30 de minute de joc în care puteam să egalăm. Nu a fost să fie, din nou şi neşansă şi indecizie în faţa porţii, în unele momente la anumiţi jucători. E clar că din punctul ăsta de vedere, în faţa porţii, vorba colegului meu, nici cu poarta goală nu reuşim să marcăm, înseamnă că niciodată”, a declarat Bogdan Andone, antrenorul principal al Politehnicii.

Despre seria care se întinde acum la şase jocuri oficiale fără gol marcat, Andone a conchis: „E prima echipă la care mi se întâmplă acest lucru. O serie de meciuri fără gol marcat, dar o serie de meciuri în care ratăm o grămadă de situaţii sau ghinion în unele meciuri, etapa trecută au fost două mingi scoase de pe linia porţii de adversar, dacă marcam cu siguranţă echipa se descătuşa… avea alt moral, altă încredere. Şi practic începem meciurile de la 0-1 sau la prima situaţie primim gol, e şi pentru mine o situaţie incredibilă. Stau şi mă gândesc zi şi noapte, stau să găsesc soluţii, am discutat şi cu jucătorii – căpitanii de echipă, ce sistem s-ar potrivi, să am un feedback şi din partea lor, din păcate nu găsim încă cheia de a marca”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.