Ripensia a pierdut la scor cu FCU Craiova în play-off-ul Cupei

Ripensia a pierdut la scor cu FCU Craiova în play-off-ul Cupei

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Sebastian Tătaru / Ripensia (Facebook)

Ripensia Timişoara nu a putut realiza surpriza pe „Electrica” în manşa unică pentru calificarea în grupele Cupei României (noul format). Roş-galbenii au fost conduşi doar cu 1-0 la pauză, dar oltenii de la FC U Craiova 1948 au înscris şi în partea secundă când au apăsat pedala de acceleraţie şi s-au impus cu un sever 4-0.

De ceva vreme arena de la Gara Mică nu a mai fost aşa de populată, Craiova „lui Mititelu” a atras destulă lume, inclusiv galeria destul de numeroasă a oaspeţilor. Aceştia s-au putut bucura devreme de gol, încă din minutul 9, când Vlad Achim a trimis impecabil în vinclul din stânga lui Toroc.


După acest moment a părut că „juveţii” au făcut uşor pasul în spate şi restul reprizei a adus şi primele tentative de atac ale ripensiştilor. Baeten a mai marcat o dată pentru oaspeţi peste 17 minute dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid.

În partea a doua, „Ripi” a avut şansa egalării prin ex-olteanul Zimţa, dar Gurău s-a remarcat. Din minutul 73 lucrurile s-au clarificat, căci Sidibe a înscris elegant din interiorul careului pentru 0-2. Imediat, peste trei minute, Ionuţ Zanfir a dus scorul al unul de forfait, cu un şut din marginea careului. Apoi, scorul final a fost stabilit de Radu Negru, cu un „pas” pe lângă Toroc, după ce a rămas singur cu portarul. Ripensia a avut şi ea şansa unui gol de onoare, dar Gavra nu a găsit ţinta înaintea ultimei reuşite a meciului, în urma unor reluări cu capul din careu.

Oltenii cu Marius Croitoru la cârmă au avansat în faza grupelor competiţiei, organizate în premieră, în timp ce Ripensiei îi rămâne concentrarea doar pe Liga 2. Acolo unde are cinci puncte şi întâlneşte sâmbătă, în cea mai scurtă deplasare, conjudeţeana Dumbrăviţa.

Ripensia: Toroc – Zamfirescu, Lalic (46, Țieranu), Fridrich, Gladun – Vidrăsan (66, R. Morariu), Piftor, M. Ene (66, Sofran), Zimța, T. Călin, Gavra (cpt.). Antrenor: Roberto Ivan.

FCU Craiova: Gurău – R. Negru, R. Grigore, Paramatti, G. Enache – D. Albu (46, I. Zanfir), Achim – Baeten (62, Sidibe), Bauza (cpt.), A. Chițu (62, Bahassa) – G. Ganea. Antrenor: Marius Croitoru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.