Ripensia a mai anunţat un transfer înainte de duelul cu Metaloglobus. Noul...

Ripensia a mai anunţat un transfer înainte de duelul cu Metaloglobus. Noul jucător, sosit de la concitadina Politehnica

0
DISTRIBUIȚI
Foto: ripensiatimisoara.ro

Ripensia Timişoara are în weekend un adevărat „derby al suferinţei” cu Metaloglobus Bucureşti, în condiţiile actuale a clasamentului. După Samuel Zimţa, mai devreme săptămâna aceasta, roş-galbenii l-au înregimentat şi pe fundaşul dreapta Nicolae Sofran, care astfel s-a şi despărţit după doi ani şi jumătate de Politehnica Timişoara.

Sofran (20 ani) nu a rămas în lotul alb-violeţilor pentru noul sezon şi a semnat cu „Ripi” pe doi ani după o perioadă în care s-a pregătit cu roş-galbenii, la fel ca Zimţa (22 ani), mijlocaşul ofensiv sosit de la Zimbru. „Miky” a avut 42 de apariţii la nivelul Ligii 2 pentru concitadina Politehnica, fără a marca. Acesta e obişnuit cu împrejurimile de la Gara Mică, fiind crescut chiar la Electrica, club de la care a plecat mai întâi la CSC Ghiroda şi Giarmata Vii, în Liga 3, înainte de a se alătura alb-violeţilor în „B” în ianuarie 2020.

”Mă bucur că am semnat cu Ripensia, este o nouă provocare pentru mine.


Cunosc clubul și îi știu pe cei mai mulți dintre jucătorii care activează acum la echipă. Ripensia este un mediu propice pentru jucătorii tineri și vreau să confirm încrederea pe care mi-o acordă clubul. Sunt convins că împreună putem avea rezultate bune în acest sezon, în ciuda startului mai puțin reușit”, a declarat Nicolae Sofran.

În ceea ce priveşte meciul de mâine, de la ora 11.00, de pe teren propriu cu Metaloglobus, antrenorul principal din acte, Roberto Ivan, a făcut o analiză a celor două grupări care s-au ales cu doar un punct din primele patru meciuri. Interesant e că cele două sunt şi printre puţinele cluburi private şi printre cele mai vechi din eşalon.

„Într-adevăr e un derby, între ghilimele, locul 19 cu 20, ca o comparaţie, ambele echipe au întâlnit trei dintre aceleaşi formaţii în primele patru partide. Adică Slobozia, Buzău şi Baia Mare. Ei au mai întâlnit Steaua, noi Braşov. Eu zic că este mincinoasă clasarea lor pe ultimul loc, mi se pare o echipă foarte bună, matură, jucători cu experienţă, care au evoluat în Divizia A. Cred că doar conjunctura a făcut şi ghinionul, pentru că am urmărit câteva din meciurile lor şi am observat că au jucat destul de bine. Ne aşteptam la începutul acesta dificil, în momentul în care s-a afişat tragerea la sorţi. Speram la mai mult. Am avut şi şanse să obţinem mai mult din aceste patru jocuri, dar atât am reuşit să obţinem la actuală şi asta este, mergem înainte, vin meciurile următoare, nu putem sta să ne gândim la ce am ratata în meciurile precedente”, a spus Ivan. Despre transferuri, acesta a precizat că ripensiştii se mai află în căutarea unui atacant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.