Schimbare la conducerea Muzeului Satului Bănățean din Timișoara

Schimbare la conducerea Muzeului Satului Bănățean din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
Dan Radosav

În septembrie 2014, Dan Radosav, care asigurase o scurtă perioadă conducerea Muzeului Banatului, a câștigat concursul de director al Muzeului Satului Bănățean, instituție pe care a condus-o timp de opt ani. La sfârșitul lunii trecute, el și-a anunțat demisia din funcție invocând motive de sănătate, iar de astăzi, muzeul are o conducere interimară în persoana contabilului-șef Gabriel Tican, până la organizarea unui concurs pentru ocuparea postului.

În cei opt ani în care Muzeul Satului Bănățean a fost condus de Dan Radosav, după care  s-au făcut noi angajări, a crescut numărul evenimentelor culturale organizate în incinta muzeului – peste 50 de manifestări anual – și totodată cel al vizitatorilor, acesta ridicându-se la aproximativ 100.000 în fiecare an.


S-a inaugurat, de asemenea, „Muzeul viu al Satului Bănățean” de lângă lac, un proiect transfrontalier, realizat în parteneriat cu municipalitatea Csongrad care prevedea realizarea a patru replici de gospodării tradiționale aparținând românilor, șvabilor, maghiarilor și sârbilor din Banat, a fost ridicat un nou obiectiv – sălașul de la Ciclova – și s-au făcut reparații capitale la numeroase obiective existente. Anuarul muzeului, „Memoria satului românesc”, care cuprinde cele mai recente studii științifice, a fost editat în fiecare an și au existat numeroase colaborări la nivel național cu alte instituții de profil.

Un concurs pentru ocuparea postului de manager urmează să fie organizat în următoarele 120 de zile, conform legii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.