Seară de folk alături de Mircea Bodolan și Marius Mihalca

Seară de folk alături de Mircea Bodolan și Marius Mihalca

0
DISTRIBUIȚI
Mircea Bodolan

Amatorii de muzică folk vor avea parte de o seară specială miercuri, 28 septembrie, când doi artiști cunoscuți în branșă vor susține un concert de neratat: Mircea Bodolan și Marius Mihalca.

Mircea Bodolan este o figură aparte în peisajul muzical românesc. Cunoscut ca artist, actor, director de teatru și de centru cultural, artistul a a compus câteva cântece de referință din folkul autohton, unele dintre acestea regăsindu-se și pe singurul lui album oficial, Rănitul dintre linii. „Pe vremuri, dacă aveam o piesă pe mai mult de trei acorduri… era o performanță. Folkul ăla arhaic s-a dus. Încă de atunci, tindeam spre sound-ul folkiștilor din Occident. De aceea n-am acceptat ideea de cover in folk. Nu accept așa ceva. Desigur, poți cânta piesa unui alt autor cu un scop anume. Ori că îl iubești foarte tare…ori că nu mai e printre noi… Însă nu poți să-ți faci un spectacol în care să cânți numai piesele altora. Uneori și fără să le prezinți“, spune artistul, care a devenit cunoscut în cadrul Cenaclului Flacăra, după care a părăsit o vreme scena muzicală, revenind în 1995, la insistențele bunului său prieten Valeriu Sterian.

Marius Mihalca

Marius Mihalca este cunoscut multor timișoreni drept fost tenor al Filarmonicii Banatul.


Artistul a cochetat cu muzica de demult, prima sa formație fiind Test, care s-a născut după ce a devenit student la Facultatea de Chimie Industrială în 1974, iar mai apoi făcând parte din trupa Foileton.

„În toamna anului 1986 l-am cooptat în grupul Foileton pe Sorin Bocerean si ne-am apucat de treabă, repetând la Clubul «Electromotor», cântând country, pop și hard rock. În acea perioadă dificilă, social-politic vorbind, implicit cultural, chiar si instituțiile profesioniste sufereau, orchestra si corul filarmonicii timișorene repetând la Clubul „Electromotor», pentru că iarna nu era suficientă căldura în clădirea «Capitol», unde își avea sediul. Dirijorul corului, maestrul Diodor Nicoară, care era și directorul instituției culturale filarmonice, ne-a auzit și ne-a propus o colaborare în cadrul programului de autofinanțare a instituției respective, astfel urmând să cântăm în cadrul spectacolelor date înainte de reprezentația unor filme de succes, la cinema «Timiș». Prin surplusul financiar atașat la prețul biletelor pentru film, erau ajutate instituțiile culturale în acea perioadă dificilă de autofinanțare. Din acel surplus, care era plătit de spectatori peste prețul biletului de film, o parte ne revenea nouă. Nu mi-a trecut prin gând că peste câțiva ani voi deveni angajat al institutiei pentru care am cântat atunci! Am cântat pentru «autofinanțarea» Filarmonicii două stagiuni sub numele de Rebus, după care ne-am luat numele de Foileton“, spune artistul care în 1992 a devenit tenor la Filarmonică și a revenit în zona folk cu trei ani în urmă.

Concertul susținut de Mircea Bodolan și Marius Mihalca va avea loc miercuri, 28 septembrie, la Casa Bredicenilor din Lugoj, de la ora 19, iar biletele de intrare costă 30 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.