Strada Fără Nume: ateliere de „spoken word” cu 15 tineri poeți din...

Strada Fără Nume: ateliere de „spoken word” cu 15 tineri poeți din diferite orașe ale României, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Strada Fără Nume este un proiect care își propune dezvoltarea abilităților de lectură publică ale tinerilor poeți români prin organizarea de ateliere educaționale interdisciplinare, spectacole și jam sessions cu poeți români, poeți și mentori din Europa.

În cadrul atelierelor, 15 poeți tineri din diferite orașe din România, 4 poeți străini cu experiență și 3 muzicieni/instrumentiști locali, vor petrece o săptămână în Timișoara, unde împreună vor crea și dezvolta spectacole de tipul „spoken word” în regim de coproducție. În perioada 19 – 23 septembrie, au loc workshop-uri în cadrul cărora poeții și muzicienii lucrează împreună sub îndrumarea cunoscutului artist de spoken word din Marea Britanie, Chris Redmond, a muzicianului Pat Davey, ambii membri Tongue-Fu și a lui Sorin Staicu (Despot), poet român premiat.

Proiectul Strada Fără Nume își are originea strâns legată de JazzTM, în cadrul căreia acesta a fost scena de spoken word în anii 2018 și 2019. În anul 2020 s-a creat evenimentul pilotJazzTM prezintă: Strada Fără Nume, fiind punctul de plecare pentru dezvoltarea acestui sector, văzând pe deoparte deschiderea publicului la poezie acompaniată de muzica live, improvizată, și pe de altă parte diferența între reprezentațiile poeților din România și ale poeților invitați din străinătate, unde scena de „spoken word” are deja o tradiție și oferă spații și oportunități de exprimare consistente.

Cea de-a 2-a ediție a proiectului Strada Fără Nume a avut loc în anul 2021 reușind să promoveze și să susțină scena de spoken word din țară prin ateliere interdisciplinare, colaborative de coproducție, evenimente „artist talks” și înregistrări video.

„În cadrul ediției de anul acesta ne propunem să păstrăm formatul compus din ateliere educaționale interdisciplinare și colaborative (de coproducție) cu poeți și muzicieni, evenimente de tipul „artist talks” în cadrul cărora au loc live jam sessions cu artiștii din proiect în fața publicului.


O componentă specifică acestui an constă în realizarea a 10 de materiale video cu reprezentanții spoken word filmate pe străzile din Timișoara cu poeți străini din mai multe țări Cele 10  filmări au rolul de a populariza această formă de artă dar și de promovare a orașului Timișoara la nivel internațional. Poeții care participă la aceste acțiuni sunt Anastasia Fuioagă, Lena Chilari, Răzvan Țupa, Maria Rotaru, Teona Farmatu, Cora Butnaru, Lucian Brad, Silvia Grădinaru, Mădălina Căuneac, Tiberiu Neacșu, Alina Dumitrescu, Răzvan Omotă, Cristina Drăghici, Cosmin Perța, Cătălin Șuteu“, spun organizatorii.

Repetițiile cu public vor avea loc în 21 – 23 septembrie între orele 19 și 20 la Faber, iar accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile pentru fiecare concert.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.