Timişenele din „B”, a treia oară cu eşecuri pe linie. Politehnica, Dumbrăviţa...

Timişenele din „B”, a treia oară cu eşecuri pe linie. Politehnica, Dumbrăviţa şi Ripensia şi-au pierdut iar jocurile

0
DISTRIBUIȚI

Fotbalul bănăţean e tot mai jos în ierarhii. Toate cele trei reprezentante din Liga 2 au înregistrat şi în această rundă înfrângeri. Politehnica a bifat al treilea 0-1 la rând, Ripensia nu a mişcat la Slatina, în faţa unei nou promovate (scor 0-3), iar la Dumbrăviţa se ştia încă de la pauză cine va câştigat, în duelul cu o formaţie puternică e eşalonului… Slobozia, 2-4.

Pe „Ştiinţa”, scenariul pare că se repetă, alb-violeţii au tot cel mai sărac atac din Liga 2, deşi au încercat în faţă şi cu puştiul Raul Ţurcaş, la debut oficial. Timişorenii duc clar lipsa unui om care să înscrie, dar nici jocul nu arată bine. Au fost totuşi două ocazii mari în prima parte, după faze fixe, fundaşii Bocşan şi Germinio au fost cei mai periculoşi, ultimul în încheierea primei părţi. Cei care au punctat au fost însă oaspeţii, care au avut prima ocazie în minutul 10 prin Dodoi, apoi au dat singurul gol al partidei la o altă eroare defensivă, când Vlad Toma a speculat şi l-a învins pe Kucich.

Poli a rămas pe 18, cu doar patru puncte, dar Bogdan Andone nu se gândeşte să-şi dea demisia. „E normal să se strige, lumea vine la stadion şi vrea să vadă echipa jucând sau câştigând meciurile sau marcând goluri mai multe şi e clar că îşi doresc mai mult. Şi noi ne dorim mai mult, îi înţeleg şi pe oamenii care vin la teren. Nu iau în calcul, pentru că am discutat când am venit aici, că vrem să facem un proiect pe termen mediu, hai să nu spun lung, pentru că în România şi mediu e foarte mult, aşa că nu ar fi corect nici din partea mea, nici faţă de jucătorii care au veni sau care au rămas la echipă. Pentru că a fost decizia mea şi vizavi de ei. Şi nu ar fi corect faţă de club, pentru că asta a fost dorinţa lor la momentul acela, să facem un contract pe doi ani, ca să avem continuitate”, a spus tehnicianul.

Politehnica Timişoara (antrenor Bogdan Andone): Kucich – D. Radu, Bocşan, Germinio, Taub – Tsvetkov, Plantak (62, Milea) – Bîrnoi (cpt.; 74, Mudrazija), Pană, Oanea (62, Pureca) – Ţurcaş (62, Ţangulea). Pe bancă: Isvoranu – Jurj, M. Andone, Ignea şi Bryneus.

Viitorul Pandurii Tg. Jiu (antrenor Florin Stîngă): Opric – Dănescu, Core, Rogac, Pîrcălabu – V. Toma (87. Micle), Răsdan, Ţegle (73, Stoian), M. Dulca (87, Banu) – Dodoi (67, Mitrică), Dragu (cpt.). Pe bancă: Krupenschi – Chelariu, Baican şi Gîrbiţă.

„Ripi”, sparring pentru o altă trupă din Oltenia

Gazdele de la CSM Slatina au deschis scorul din minutul 14, prin Niţu. În minutul 41 D. Toma profită de o altă eroare şi face 2-0 – scorul pauzei. Rezultatul final tot el l-a stabilit, încă din minutul 63.

Ripensia (antrenor Iulian Muntean): Dobre – Macrițchii, Țieranu, Fridrich (46, Sofran), Gladun – Stoi (cpt.), Mogoș (59, M.


Ene) – Piftor (46, Zamfirescu), Zimța, Mihart (79, Bobocea) – Gavra (79, Stoica).

”Ne-am prezentat îngrozitor! Nu poți obține absolut nimic în fotbal dacă nu muncești și nu ești modest. După victoria cu Metaloglobus, am crezut că este suficient să intrăm în teren și vom câștiga. Dar, am primit o lecție din partea Slatinei! Am comis erori ca la eșecul de la Brașov, dar de data asta gazdele ne-au taxat aproape de fiecare dată”, a spus antrenorul Iulian Muntean. Ripensiştii se mulţumesc că au avut şi ei un debutant, Remus Bobocea, născut 2006, dar tot patru puncte au în clasament şi sunt pe 16.

Marți, 13 septembrie, de la ora 16.30, Ripensia joacă în turul 3 al Cupei, la CSC Ghiroda și Giarmata Vii. Următorul meci de campionat se va desfășura pe teren propriu, în 19 septembrie, de la ora 15, cu Csikszereda Miercurea Ciuc. 

Dumbrăviţa, tot la 4 (puncte), a încasat 4

Un alt Toma, Constantin a deschis scorul la Pădurea Verde după un penalty făcut de Martinov la Golda în minutul 7. Nouă minute mai târziu I. Dinu a punctat pentru 0-2. Din minutul 24 era deja 0-3, autor Afalna. Tot de la punctul cu var a fost redus şi scorul de către gazde, Ghinescu fiind din nou precis pentru 1-3. Dar rezultatul la pauză a fost tot de trei goluri avantaj pentru oaspeţi. Tot prin Afalna peste alte şase minute.

În repriza secundă alb-verzii au mai putut replica doar o dată, prin Călin Toma şi tot din lovitură de pedeapsă. Aşadar patru puncte şi pentru dumbrăviţeni, care completează tabloul neputinţei fotbalului din zonă în 2022, cu locul 17, retrogradabil direct, precum al Politehnicii, teoretic. Câteva dintre concluziile lui Cosmin Stan: „Aceste cadouri pe care le facem pe începutul meciurilor… Iarăși am început meciul de la 0-1, ceea ce e extrem de dificil în fața unui adversar foarte bun. Am întâlnit poate cea mai bună echipă cu care am jucat până acum, care practică un joc modern. Cine nu a văzut meciul, poate se gândește că, la 2-4, a fost un meci strâns. Scorul trebuia să fie mult mai mare, chiar am ieșit bine cu acest scor la ceea ce s-a întâmplat pe teren. Chiar au avut niște ocazii rasissime în care puteau să se distanțeze și să facă scor. Meciul a fost deschis de la început, ambele echipe au fost preocupate de a juca ofensiv. Lor le-a ieșit foarte bine, dar nouă nu ne-a ieșit, am avut puține realizări. Pentru spectatorul neutru, probabil a fost un spectacol, a văzut șase goluri, multe alte ocazii, un fotbal ofensiv…”.

CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): R. Mikloș – Gîsă, Zurbagiu (cpt.), C. Toma – T. Bodri (77, D. Popa), Ungureanu (46, Grancea), Olaru (46, Tănase), Martinov (46, Paulevici), Ghinescu (46, Simon) – L. Bodri, Pașcalău. Pe bancă: Trifon – Bura-Koț, Curea, Amariei

Unirea Slobozia (antrenor Costel Enache): Păduraru – Ibrian, I. Dinu, Perju, C-tin Toma (cpt.) (87, G. Lazăr) – Coadă, Ekollo – Boțogan (59, Dorobanțu), Silaghi (87, Lemnaru), Afalna (59, C. Rus) – Golda (71, Bolohan). Pe bancă: M. Contra – Ben Levy, Gârbacea, Ciobanu.

Pentru dumbrăviţeni urmează un meci de Cupă la Periam, marţi la 16.30. Iar apoi o deplasare, desigur grea, la Baia Mare în Liga 2.

Aşadar, cele trei timişene din „B”, au înregistrat zero puncte în jumătate din cele şase runde deja disputate. E vorba de etapele 2, 4 şi 6, măcar acestea sunt pe sărite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.