Trei zile de concerte la ediția din acest an a Galei Blues...

Trei zile de concerte la ediția din acest an a Galei Blues Jazz Kamo

0
DISTRIBUIȚI
Elena Mîndru va susține un concert la Gala Blues Jazz Kamo

Cea de-a 31-a ediție a Galei de Blues Jazz Kamo va avea loc în acest an în perioada 23 – 25 septembrie, în Grădina de vară a Filarmonicii „Banatul” din Timișoara.

În prima zi a evenimentului va concerta Elena Mîndru, un artist desăvârșit: cântăreață, compozitoare, aranjor, producător, organizator de festival, șef de casă de discuri și… mama a unui băiețel superb, Luca. Stabilită în Finlanda, soție a unui pianist și compozitor de jazz finlandez de o calitate excepțională, Tuomas Turunen, Elena Mîndru nu a pregetat să fie legată strâns de România, pe care o vizitează des, ca răspuns la invitațiile instituțiilor de cultură și ale organizatorilor de evenimente cu profil jazz.

Artista are la activ două discuri publicate, la care se adaugă cele mai recente albume ale formației Bega Blues Band din Timișoara (2015 și 2019) și album său personal – „Elena Mîndru Third Stream Project”, în aprilie 2016, înregistrat în renumitul studio al radioului finlandez. Elena va fi acompaniată de către Orchestra Filarmonicii Banatul din Timișoara, dirijată de maestrul Tiberiu Oprea.

A doua seară a Galei Blues – Jazz Kamo îi aduce pe scenă, de la ora 19, pe Milan Petrovic (Serbia). legendara trupă Bega Blues Band, FanQbello (Germania) și Viktorija Pilatovic Band (Spania).

Viktorija Pilatovic este vocalistă, lider de trupă și compozitoare. Își împărtășește dragostea pentru jazz prin muzica ei originală: versuri poetice, acorduri moderne și interpretare vocală maiestuoasă.


Artistă pentru casa de discuri a lui Greg Osby, Viktorija are trei lansări: „The Only Light” 2019, „Stories” 2017, „Nica’s Blues” 2013, toate cu compoziții originale. Muzica ei este susținută în sesiunile live de NPR, revista Downbeat, Discopolis Radio 3 și multe altele. Artista s-a născut pe 12 martie 1989 în Klaipeda, Lituania. La vârsta de 6 ani a început să cânte la pian clasic și, mai târziu, a început să cânte la chitară și să scrie cântece.

Ultima seară a Galei Blues – Jazz KAMO va fi deschisă de JazzAtronik, formația tinerilor artiști ai Facultății de Muzică și Teatru din Timișoara. Vor urca pe scenă și membrii ai Puba Jazz Connection (Germania) și Peter Sarik Trio (Ungaria).

Puba Jazz Connection

Puba Jazz Connection este un proiect inițiat de bateristul Puba Georg Hromadka, muzician de jazz care și-a lansat sub acest nume cel dintâi disc de autor. Dacă până acum, atunci când apărea pe scenele jazzului, Puba o făcea sub numele prietenului său de o viață, pianistul Paul Weiner, de data aceasta, fiindcă este autorul majorității pieselor de pe disc, pe care le va prezenta întâi la Festivalul Arcub Jazz din București, apoi la Gala Blues Jazz Kamo, formația poartă apelativul bateristului german.

Plecat din Timișoara în Germania, în 1977, până când a fost membru al orchestrei Filarmonicii Banatul, Puba a avut o carieră frumoasă ca muzician de muzică de operă și simfonică, dar nu a lăsat niciodată deoparte preocuparea sa pentru jazz. El este autorul unui excepțional manual pentru studenții toboșari, publicat și în limba română.

La contrabas se află un vechiul camarad în ale jazz-ului al lui Puba și Paul, și anume Jan Jankeje, colaborator al unor nume mari din jazz. Alchimia artistică dintre cei trei muzicieni din Germania se desfășoară în perimetrul unui jazz-swing autentic, foarte bine receptat atât de către critici, cât și de către public.

Fiecare seară a evenimentului se va încheia cu jam session-uri. la cluburile Aethernativ, Manufactura, respectiv Casa del Retro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.