Trei zile de concerte și jam session-uri la ediția din acest an...

Trei zile de concerte și jam session-uri la ediția din acest an a Galei Blues Jazz Kamo

0
DISTRIBUIȚI

Cea de-a 31-a ediție a Galei de Blues Jazz Kamo a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute în sala Filarmonicii Banatul, evenimentul reunind o serie de artiști din țară și nu numai.

Prima seară a fost rezervată unui concert special care a adus-o pe scenă pe Elena Mîndru, un artist desăvârșit: cântăreață, compozitoare, aranjor, producător, organizator de festival, șef de casă de discuri și… mama a unui băiețel superb, Luca. Stabilită în Finlanda, Elena Mîndru a fost acompaniată de Orchestra Filarmonicii Banatul din Timișoara, dirijată de maestrul Tiberiu Oprea și a susținut un concert care a beneficiat de un succes deosebit în rândul publicului, revenind la bis.


A doua seară a evenimentului i-a adus pe scenă pe Milan Petrovic (Serbia), Bega Blues Band, FanQbello (Germania) și Viktorija Pilatovic Band (Spania).

Seara de duminică a debutat cu acordurile celor de la JazzAtronik, formația tinerilor artiști ai Facultății de Muzică și Teatru din Timișoara. Proiectul jazz/fusion i-a avut ca invitați pe Toni Kuhn și Tavi Scurtu și este pregătit să scoată oamenii din rutină și să îi unifice prin limbajul universal al muzicii. Componența trupei este Marcela Iovi (voce), Alexandru Ciocan (clarinet și saxofoane), Lucas Kohl (pian), Andrei Tălîngă (bas) și Bogdan Buică (percuție).

Cea de-a doua trupă care a evoluat pe scena serii a fost Puba and Friends, proiectul inițiat de bateristul Puba Georg Hromadka, cel care și-a lansat sub numele de Puba Jazz Connection cel dintâi disc de autor. Plecat din Timișoara în Germania, în 1977, până când a fost membru al orchestrei Filarmonicii Banatul, Puba a avut o carieră frumoasă ca muzician de muzică de operă și simfonică, dar nu a lăsat niciodată deoparte preocuparea sa pentru jazz. Alături de el s-au aflat Paul Weiner și Jan Jankeje, iar ultimul act al festivalului din acest an a aparținut celor de la Peter Sarik Trio (Ungaria).

Toate cele trei zile de concerte au fost urmate de jam session-uri care s-au desfășurat la Aethernativ, Manufactura și Casa del Retro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.