Un cunoscut preot, acuzat de agresiune sexuală, a fost reținut de polițiști

Un cunoscut preot, acuzat de agresiune sexuală, a fost reținut de polițiști

0
DISTRIBUIȚI

Un preot cunoscut din București, suspectat că a agresat o femeie, a fost reținut pentru 24 de ore de polițiști. Surse din rândul anchetatorilor susțin că este vorba despre preotul Visarion Alexa.

Poliţişti din cadrul Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Secția 20 Poliție au fost sesizați, prin plângere, de către o femeie, despre faptul că un bărbat, în vârstă de 46 de ani, ar fi agresat-o sexual.

Polițiștii au demarat investigațiile, iar bănuitul a fost dus la audieri.

În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat instanței cu propunere legală.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt BOR, a anunțat că vestea privind acuzațiile de agresiune sexuală care i se aduc preotului Visarion Alexa este șocantă.


Bănescu a mai spus că Arhiepiscopia Bucureștilor va face o anchetă independentă.

„În legătură cu Știrea referitoare la reținerea de către poliție a preotului Visarion Alexa din București în urmă unor grave acuzații menționate deja în presă, vă pot spune mai întâi că vestea este una absolut șocantă”, a spus Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt BOR.

El a adăugat că Arhiepiscopia Bucureștilor va face propria anchetă.

„Personal nu cunosc niciun amănunt legat de acest caz aflat acum în sfera de cercetare a autorităților care îl anchetează. Vă pot spune doar că Arhiepiscopia Bucureștilor va începe la rândul ei o anchetă independentă. Dacă acuzațiile aduse preotului menționat vor fi confirmate de autoritățile judiciare, cazul său va fi judecat și de autoritățile bisericești în cadrul Consistoriului bisericesc”, a precizat Bănescu.

Poliţişti din cadrul Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Secția 20 Poliție au fost sesizați, prin plângere, de către o femeie, despre faptul că un bărbat, în vârstă de 46 de ani, ar fi agresat-o sexual. Polițiștii au demarat de îndată investigațiile, iar bănuitul a fost dus la audieri.

În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat instanței cu propunere legală. Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Secției 20 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârșirii infractiunii de agresiune sexuală, a precizat DGPMB.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.