USR și PNL se „încaieră” pe banii pentru Timișoara – Capitală Europeană...

USR și PNL se „încaieră” pe banii pentru Timișoara – Capitală Europeană a Culturii

0
DISTRIBUIȚI

Unul dintre multele motive de ceartă între filialele locale ale USR și PNL a fost acela că guvernul a decis să modifice alocarea de bani pentru Timișoara – Capitală Europeană a Culturii, acordând un procentaj mai mic primăriei față de planul inițial, și redirecționând mai mulți bani către Consiliul Județean Timiș.

„Acum câteva luni, prin OUG 83/2022, această Coaliție a Sărăciei a decis că ar fi mai bine ca Primăria să primească doar jumătate din banii alocați inițial de către Guvern acesteia. Restul a fost alocat consiliului județean condus de peneliști și Teatrului Național «Mihai Eminescu». Când am văzut că s-a renunțat la ideea inițială, anume principiul alocărilor bugetare în funcție de numărul de proiecte din bid book asumate, am depus la Comisia de Cultură a Senatului amendamente menite a repara această nedreptate.


Amendamentele mele au fost, bineînțeles, respinse. În forma actuală, această lege, care va trece de Senat astăzi, este o batjocură la adresa Timișoarei și mai ales a timișorenilor! Proiectele asumate prin bid book de Timișoara trebuie să fie finanțate și implementate. Chermezele organizate de Consiliul Județean Timiș nu au nicio legătură cu evenimentul Capitalei Culturale Europene”, a scris senatorul USR Raoul Trifan pe Facebook, zilele trecute.

Astăzi, șeful CJ Timiș a replicat condamnând „intoxicările” USR și insistând asupra faptului că practic tot bugetul alocat va merge spre Timișoara.

„În mod normal nu răspund provocărilor lansate de diverși analfabeți funcționali certați cu școala, chiar dacă ocupă funcții în administrație sau Parlament, însă, astăzi, mă văd nevoit să reactionez deoarece perseverenţa lor diabolică de a răspândi neadevăruri poate afecta percepția publică. Consiliul Județean Timiș, din banii alocați pentru Capitală Europeană nu va finanța investiții sau proiecte culturale în județ. Banii din bugetul județean cât și cei gestionați de CJ în numele Ministerului Culturii merg în integralitate către Timișoara. Rolul Consiliului Județean a crescut în cadrul Programului Timișoara, Capitală Europeană a Culturii deoarece Primăria a eșuat lamentabil, în mod repetat. Consiliul Județean a intervenit să salveze titlul, fapt dovedit de investițiile și proiectele culturale aduse în Bidbook”, a transmis Alin Nica.

„Inițiativele puerile, nedocumentate, aduse în spațiul public doar pentru un efemer câștig electoral riscă să dinamiteze coerența și buna implementare a programului Timișoara – Capitală Europeană a Culturii. Sper ca măcar în ultimul ceas, USR să renunțe la apucăturile schizoide și să înțeleagă că nu e posibil ca Dominic Fritz, în calitate de primar USR, să semneze consensul cu mâna dreaptă, iar cu stânga, în calitate de președinte USR Timiș, să aprobe atacuri care distrug percepția publicului asupra unui titlu atât de important”, a contraatacat președintele PNL Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.