Zi cu puncte „afară” în Liga 2: Politehnica a spart gheaţa şi...

Zi cu puncte „afară” în Liga 2: Politehnica a spart gheaţa şi a remizat la Dej, Dumbrăviţa a dat lovitura în Maramureş

0
DISTRIBUIȚI
Foto: cscdumbravita.ro

Rezultate pozitive pentru echipele timişene care au evoluat pe terenuri străine sâmbătă în etapa a VII-a a Ligii 2. După şase meciuri fără gol marcat, Politehnica a înscris chiar de două ori pe un teren dificil, la Dej, meciul încheindu-se egal – scor 2-2. CSC Dumbrăviţa a reuşit şi mai multe la Baia Mare, unde s-a impus în faţa nou promovatei Minaur cu 4-3, după ce a condus cu 4-1 la pauză!

Alb-violeţii au avut iarăşi ghinion la început. Pe lângă moralul scăzut la ora partidei din Ardeal, timişorenii au încasat un gol după un şut deviat în minutul 10 – marcator norocos fiind Alex Militaru. Totuşi, astăzi bănăţenii nu au cedat şi au revenit, mai întâi în minutul 25, după un corner executat de Pană, croatul Marin Mudrazija a spart gheaţa şi a făcut 1-1 cu o lovitură de cap.

În repriza secundă povestea s-a repetat. Din minutul 57 Unirea Dej conducea cu 2-1 după un penalty acordat pentru un presupus fault al lui Germinio, mingea ajunsese în careu… tot după o deviere nefericită. Alex Pop a fost cel care a înscris de la punctul cu var. Dar şi de această dată Poli a avut răspuns. În minutul 79 şutul lui Bîrnoi a fost respins greşit de Răilean şi Silviu Pană a făcut 2-2.

Politehnica are totuşi doar cinci puncte după şapte runde. Următorul joc, după „pauza internaţională”, va fi acasă cu Cocordia Chiajna.

„Chiar am făcut un meci bun, un meci pe care trebuia să-l câştigăm. Dejul nu ne-a surprins cu nimic, în afară de două situaţii, în care a şi marcat, nu a avut alte ocazii. Din păcate nu am reuşit să câştigăm cele trei puncte. A fost un meci bun făcut de echipa noastră. La fiecare meci se întâmplă astfel de faze (n.r. baloane deviate), nu ştiu ce se întâmplă, dar trebuie să vorbim… Trebuie discutat şi să vedem ce trebuie să facem, căci ori că e corner, că e fază fixă, cum a fost şi acum penalty-ul acesta, după o deviere, şi le-am dat şansa să aibă 11 metri. Nu ştiu dacă s-a schimbat moralul, noi trebuie să ne adunăm cât mai repede şi să facem mai multe puncte, pentru că stăm rău în clasament. Trec etapele şi ne scufundăm din ce în ce mai rău şi după aceea nu mai putem să ieşim de acolo, pentru că nici norocul nu ţine cu noi. Jucătorii trebuie să înţeleagă că au venit aici la Timişoara şi nu e un club oarecare. Trebuie să dea totul pe teren, pentru că suporterii nu acceptă jumătăţi de măsură”, a declarat Ioan Mera, directorul sportiv al Politehnicii.

FC Unirea Dej (antrenor Dragoş Militaru): Răilean – Maftei, D.


Pop, Burdeţ, Ros – Al. Militaru (66, Fulga), Kereki (84, G. Buta), Ad. Pop (80, Greu) – Fl. Blaj (cpt.; 80, I. Frăsineanu), Al. Pop (84, B. Vlad), Cocian. Pe bancă: Cl. Chindriş – Vomir, Călugăr, An. Pop.

Politehnica Timişoara (antrenor Bogdan Andone): Kucich – D. Radu, Tsvetkov, Bocşan (cpt.), Germinio, Oanea (80, Taub) – Pană, Plantak (57, Milea), Pureca – Bîrnoi, Mudrazija (90+1, Bryneus). Pe bancă: Murariu – M. Andone, Jurj, Ţangulea, Ignea, A. Mada.

Alb-verzii, mai tari ca „minerii”

Joc cu desfăşurare neaşteptată la Baia Mare. Gazdele, uşor favorite, au fost umilite în prima parte. În minutul 9 Toma Bodri a înscris după o acţiune personală. Peste doar patru minute a venit rândul lui Dragan Paulevici să-şi facă simţită prezenţa în „B” după accidentare. Atacantul campion la minifotbal a înscris cu capul. Iar din minutul 20 tânărul Patrick Paşcalău a făcut 0-3 cu o reluare la colţul scurt. La acest scor gazdele au punctat prima dată, prin autogolul lui Bodr (30). Diferenţa a fost însă refăcută cu şase minute înaintea pauzei, când Zurbagiu a marcat singur cu portarul.

Minaur a forţat după pauză şi a marcat rapid de două ori, dar doat atât. Chinde (52) a făcut 2-4 şi Sergiu Ciocan (60) 3-4 din penalty. Deşi a mai fost jumătate de oră de joc amfitrionii nu au reuşit decât să vadă un „roşu” în prelungiri, la R. Lazăr.

Dumbrăviţenii au acumulat şapte puncte şi sunt pe 15. Peste două săptămâni pe „Ştefan Dobay” e derby timişean cu Ripensia, care joacă mâine acasă, la 11, cu Csikszereda.

Minaur Baia Mare (antrenor Ciprian Danciu): Costache – Alexe, Simion (25, Lazăr), Mondragon (cpt.), Stoian (25, Neacșu) – Gneba, Donca, Stănescu, Rotar (25, Ciocan) – Mărieș (25, Chinde), Chitaș.

CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): Mikloș – Bura-Koț, Gîsă (61, Tănase), C. Toma – T. Bodri, Olaru, Zurbagiu (cpt.), Martinov (61, Ghinescu), L. Bodri (66, Tismonar) – Paulevici (81, Simon), Pașcalău (81, Curea).

„Când vii după trei înfrângeri consecutive, când nu ai curaj – pentru că în ultimele jocuri am pierdut mult din încredere și curaj – vă dați seama că am făcut orice pentru a câștiga acest meci. Chiar dacă, spre final, am tras de timp un pic exagerat. Dar dacă Baia Mare ar fi fost în această situație, nu ar fi făcut oare la fel? Cei din partea de vest a țării mă cunosc, sunt tipul de antrenor care schimbă mult de la o etapă la alta, chiar și în cazul victoriilor. Avem un lot de 26 de jucători, spre deosebire de anul trecut, când lotul a fost foarte restrâns. Vreau să îi capacitez, să dea cât mai mult, pentru că ei până în ultima clipă nu știu dacă sunt titulari sau rezerve. Pe de o parte, cred că e un lucru bun, dar pe de altă parte e o problemă pentru omogenizarea primului 11. Dar eu merg pe această idee, să fie concurență cât mai bună pe posturi”, a declarat Cosmin Stan, antrenorul dumbrăviţenilor.

Gură de oxigen pentru timişene după o rundă trecută cu eşecuri pe linie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.