Aniversare în muzica „fabricată în Timișoara”: La mulți ani Amalia Gaiță!

Aniversare în muzica „fabricată în Timișoara”: La mulți ani Amalia Gaiță!

0
DISTRIBUIȚI

Amalia Gaiță, artista care a devenit cunoscută melomanilor datorită albumului de debut, „Melting Sun”, împlinește astăzi 31 de ani, ocazie cu care colectivul PRESSALERT.ro îi urează un sincer La Mulți ani!

Pasionată de muzică de mică, Amalia Gaiță și-a făcut un nume atât pe scenă, cât și în domeniul fotografiei. La sfârșitul anului 2017, Amalia Gaiță a lansat albumul de debut, „Melting Sun”, alături de trupa din care fac parte Mihai Moldoveanu la bas, Adrian Şchiopu la tobe şi Vlad Cotruş la chitară. Alături de numeroase concerte susținute în cluburi, Amalia a evoluat în cadrul unor festivaluri de renume din țara noastră printre care se numără Open Air Blues Festival Brezoi, Weinfest Mediaș, Jazz TM, Deva Jazz Festival sau Flight Festival și pregătește pentru anul viitor un nou disc.

„Ultimul an a fost despre creație, atât în fotografie, cât și în muzică.


Un timp în care am lăsat ideile să se așeze și să devină imagine, cântec. La mijlocul verii am pregătit expoziția «Clara e confuză», ca finalitate a unui studiu doctoral pe tema solitudinii, o temă care mă interesează dintotdeauna, perioada pandemică doar a accentuat gândurile pe acest subiect. Iar, în paralel, în ce privește muzica, pregătim două materiale distincte, un EP care conține câteva dintre piesele mai recente, pe care nu am avut prea des ocazia să le cântăm prin concerte, iar al doilea este un album pe care plănuim să îl lansăm anul viitor. Împreună cu Mihai, Adrian și Vlad am decis că e timpul să ne ocupăm de un nou album. Pentru asta am avut nevoie de timp, de retragere în interior, în liniște. Am experimentat direcții noi privind sound-ul și abordarea pieselor. Conțin ingrediente similare cu cele care ne-au construit o identitate muzicală, însă cu adaosuri electronice, care să mai condimenteze sonoritatea. Pe final de 2021 aveam piesele gândite și structurate, iar din ianuarie 2022 am început repetițiile cu băieții. Ne entuziasmează materialul cel nou și sunt tare curioasă cum va fi primit. Suntem în stadiul în care ne întâlnim constant pentru repetiții, închegăm piesele și le pregătim pentru studio. Nu dezvălui mai mult, decât că 2023 vine cu muzică nouă și cu noi înapoi pe scenă“, ne-a declarat Amalia Gaiță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.