Apel la 112 pentru o mașină care circula haotic pe o șosea...

Apel la 112 pentru o mașină care circula haotic pe o șosea din Banat. Ce au descoperit polițiștii

1
DISTRIBUIȚI

Polițiștii din Caraș-Severin s-au confruntat în acest weekend cu mai multe situații care puteau deveni periculoase, dacă șoferii implicați nu erau opriți la timp.

Cel mai recent incident s-a petrecut în această dimineață, când polițiști din cadrul Stațiunii Băile Herculane au fost sesizați prin apel 112, puțin după ora 4:00, despre faptul că pe DN 6, la ieșire din localitatea Domașnea, un autoturism circula haotic.

Polițiștii care au oprit mașina au constatat că șoferul avea o alcoolemie imensă și că avea permisul de conducere anulat.

„În urma sesizării, echipajul de poliție a identificat și oprit în trafic autoturismul în cauză, în localitatea Plugova. La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat de 53 de ani, din județul Dolj, care, la testarea cu aparatul etilotest, a rezultat că avea o alcoolemie de 1,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.


De asemenea, la verificarea documentelor, s-a stabilit că bărbatul nu deținea permis de conducere, documentul figurând cu mențiunea «anulat»”, a transmis IPJ Caraș-Severin.

Bărbatul în cauză a fost condus la cea mai apropiată unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice, iar polițiștii continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este anulat și conducerea unui vehicul pe drumurile publice, sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Ceva mai devreme, sâmbătă seara, la ora 21:42, un alt apel la 112 anunța de această dată un autocamion care circula haotic pe centura ocolitoare a orașului Caransebeș.

„Ansamblul de vehicule înmatriculat în Bulgaria, format din cap tractor și semiremorcă, a fost oprit de polițiști după sensul giratoriu de la Jupa, cetățeanul bulgar aflat volan având, la testarea cu aparatul etilotest, o alcoolemie de 0.70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice, bărbatul a refuzat recoltarea”, a comunicat IPJ Caraș-Severin.

Și în acest caz a fost întocmit dosar penal, bărbatului fiindu-i suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Și mai devreme, sâmbătă, la ora 18:20, polițiști din cadrul Poliției Orașului Bocșa, aflați într-un filtru rutier, pe DC 84, în localitatea Ersig, au oprit pentru control un tractor, care tracta o remorcă ce nu avea montată plăcuța cu numărul de înmatriculare/înregistrare.

La volanul tractorului se afla un tânăr de 17 ani, din localitate, care nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, remorca nu era înmatriculată/înregistrată în circulație. Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările în acest caz.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.