Arena din Şag, pregătită de sărbătoarea „tricoloră”. România joacă o dublă amicală...

Arena din Şag, pregătită de sărbătoarea „tricoloră”. România joacă o dublă amicală cu Serbia, la U18, în comuna timişeană

0
DISTRIBUIȚI
Foto: CS Timişul Şag / Facebook

În timp ce Timişoara nu mai poate oferi condiţii decente de disputare a unui meci de fotbal la nivel înalt, comuna de la sud de oraş îndeplineşte criteriile pentru a găzdui, în premieră, un joc internaţional. Deşi se pregăteşte pe Bega, naţionala U18 va întâlni pe „Comunalul” din Şag reprezentativa similară a Serbiei iar autorităţile locale s-au îngrijit pentru a marca momentul în mod special.

Astfel, arena divizionarei „D-Timiş” – CS Timişul – a primit scaune noi colorate chiar în drapelul naţional pentru a primi selecţionata pregătită de Daniel Mogoşanu. Naţionala U17 se află într-un stagiu la Timişoara în perioada 22-27 octombrie, dar de jucat va juca la Şag, unde, cel mai important, vestiarele sunt în regulă. Tribuna micuţului stadion de la şosea a fost renovată în urmă cu câţiva ani iar condiţiile sunt superioare chiar Timişoarei. Desigur, în condiţiile în care arena „Dan Păltinişanu”, care avea mai multe vestiare, vechi şi ele, e închisă forţat de CJT pentru competiţii şi reprezintă acum probabil terenul de antrenament cu cea mai mare capacitate din lume în tribune (încă o premieră de bifat pentru Timişoara). E adevărat că alte acţiuni similare nu au atras atâta interes în capitala Banatului, în contrast cu ce înseamnă evenimentul pentru o localitate mai mică, dar situaţia stadioanelor din Timişoara rămâne ruşinoasă.

Pe lângă vestiarele, care au tot ce trebuie, de la duşuri la dulăpioare individuale, la „Comunal” s-a lucrat şi la teren în ultima perioadă, astfel suprafaţa a fost mărită la standardele cerute de FRF, mai exact, pe partea opusă tribunei linia de tuşă pe lungime a fost mutată mai spre DN.


Pe partea aceea vor fi şi băncile de rezervă. Pentru a proteja gazonul ultimul joc de campionat al Timişului, deşi considerat acasă, s-a disputat, în weekend, la Utvin.

Aşadar vor fi două jocuri între reprezentativele U18 ale României şi Serbiei la Şag, Primul e mâine, de la ora 16.00, al doilea e stabilit joi, de la ora 11. Jocurile vor fi transmise pe FRF.tv.

Din păcate din lotul naţionalei U18 lipsesc chiar jucători de la echipele timişorene. Nu şi jucători crescuţi aici, printre convocaţi fiind Fabiano Cibi, de la UTA, jucător provenit la LPS Banatul.

Lotul convocat:

Portari: Matyas Becze (AFK Csikszereda), Vlad Răfăilă (Farul Constanța)

Fundași: Mario Geană, Laurențiu Vlăsceanu (ambii FCSB), Mario Tudose (SL Benfica / Portugalia), Alin Ștefănescu, Mario Aioanei (ambii Farul Constanța), Denis Benga (Universitatea Craiova), Robert Bădescu (FC Rapid 1923), Darius Judea (Viitorul Cluj)

Mijlocași: George Gogescu, Victor Stancovici, Matei Tănasă (toți FCSB), Cosmin Costea, Patrick Dulcea, Adrian Mazilu (toți Farul Constanța), Fabiano Cibi, Rareș Pop (ambii UTA Arad), Alin Raicu (CSA Steaua), Alberto Călin (Universitatea Craiova)

Atacanți: Iustin Răducan (CSA Steaua), Alexandru Melniciuc (Universitatea Craiova)

Foto: CS Timişul Şag / Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.