Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș lansează o nouă...

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș lansează o nouă ofertă turistică

0
DISTRIBUIȚI

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș lansează în premieră, în cadrul programului TimCultura 2022, o nouă ofertă turistică, destinată în egală măsură locuitorilor orașului cât și turiștilor români sau străini aflați în vizită. Oferta se intitulează „Vară în metropolă”, se adresează tinerilor și vârstnicilor, familiilor cu copii, și cuprinde destinații din apropierea Timișoarei, unde se poate ajunge cu mijloace de transpoort în comun, multă ospitalitate de-a lungul pistei de biciclete România-Serbia și un tur virtual al evenimentelor din sângeroasele zile ale lui decembrie 1989.

Pentru popularizarea acestei oferte, a fost tipărit un pliant în limbile română și engleză, într-un tiraj de 5.800 de exemplare, cu harta liniilor metropolitane și prezentarea obiectivelor turistice care pot fi vizitate, harta pistei de biciclete și prezentarea serviciilor și obiectivelor aflate de-a lungul acesteia și primul tur virtual al evenimentelor din decembrie 1989, cu povești petrecute atunci. Pliantul va fi distribuit prin intermediul infocentrelor turistice și al APDT Timiș.

Mai multe linii ale transportului în comun în localități din județ oferă posibilitatea vizitării conacului de la Hodoni, a turnului pompierilor din Giarmata, sau o călătorie pe urmele șvabilor la Șandra, un bilet de călătorie costând doar patru lei. Se pot emite și abonamente valabile pe toate liniile, iar elevii, studenții și pensionarii pot călători gratuit sau cu abonamentul general. Lista completă a liniilor metropolitane poate fi găsită pe pagina STPT, alături de amănunte  privind programul actualizat și costul exact al transportului și modalitățile de plată.

Realizarea celei mai lungi piste de bicicletă asfaltate din România, care leagă Timișoara de Serbia de-a lungul râului Bega, a contribuit la dezvoltarea serviciilor din industria ospitalității în aria riverană a râului și a activităților de ecoturism, așezările dându-și silința să pună în valoare atracțiile locale menite să atragă turiștii. Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș a realizat o hartă a obiectivelor care pot constitui o destinație pentru orice iubitor de experiențe noi în apropierea orașului, care permite identificarea obiectivelor turistice ce așteaptă să fie descoperite de-a lungul pistei de biciclete și a serviciilor oferite de localnici.

Turul virtual al evenimentelor din 1989 a fost realizat în partenriat cu asociația „Memorialul Revoluției” și oferă posibilitatea de a prezenta, prin intermediul ochelarilor VR, informații despre acele zile, un moment identitar al orașului, care merită cunoscut de tinerele generații, cele mai interesate de tehnologie.


Turul virtual include atât locurile în care au început, iar apoi au continuat manifestațiile timișorenilor, cât și imagini din interiorul muzeului, și cuprinde informații și imagini menite să evoce starea de spirit a acelor zile, care pot fi vizualizate și pe IN MEMORIAM TIMIŞOARA 1989 (turismtimis.ro).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.