Atac sălbatic într-un mall din Milano, soldat cu un mort și patru...

Atac sălbatic într-un mall din Milano, soldat cu un mort și patru răniți: „Am văzut oamenii fericiți și am simțit invidie”

0
DISTRIBUIȚI

Andrea Tombolini, șomerul în vârstă de 46 de ani care joi a înjunghiat cinci persoane într-un mall din Assago, în apropiere de Milano, omorând una și rănind alte patru, este acuzat de omor și tentativă de omor multiplu. Le-a spus procurorilor că era invidios pentru că a văzut „oameni fericiți”.

Tombolini are la activ o internare în secția de psihiatrie și o revenire la spital pentru că și-a provocat singur răni la față și craniu, scrie Il Messaggero.

„I-am văzut pe toți acei oameni fericiți, care se simțeau bine, și am simțit invidie”, i-a spus Andrea Tombolini procurorului din Milano Paolo Storari, care l-a arestat sub acuzația de omor și tentativă de omor multiplu.

Procuratura din Milano a sugerat magazinului să retragă cuțitele aflate la vânzare de pe rafturile tuturor supermarketurilor sale din Italia.

Agresorul a fost oprit și dezarmat de către fostul fotbalist al echipei Inter, Massimo Tarantino.

„Țipa, pur și simplu țipa”, povestește fostul jucător, acum director sportiv, în fața camerelor: „Eu un erou? Nu am făcut nimic…”.

La rândul său, fotbalistul echipei Monza Pablo Mari este operat vineri după ce a fost înjunghiat și el în supermarket.

Mai mulți martori au declarat pentru agenția ANSA că scena era parcă desprinsă dintr-un film american.

„Eram în bar și am crezut că este vorba de o tâlhărie pentru că am văzut niște băieți și o doamnă alergând, apoi am văzut tot mai mulți oameni cu fețe șocate și ne-am dat seama că s-a întâmplat ceva grav”, a spus o fată.

Un angajat al centrului comercial, înjunghiat, a murit în timp ce era dus transportului la spital.

Carrefour Italia și-a exprimat condoleanțele față de angajații și clienții implicați în atac, precum și față de familiile acestora, și a informat că a activat un serviciu de sprijin psihologic pentru toți cei implicați.

Printre răniți a fost și un fotbalist din prima divizie italiană, Pablo Mari.


Spitalul Niguarda din Milano a anunțat vineri că Mari se află într-o stare stabilă, după ce a suferit răni de cuțit în spate. Spitalul a precizat într-o declarație că fotbalistul împrumutat de la Arsenal a ajuns la spital „alert și conștient” și că urmează să fie supus unei operații pentru a sutura rănile.

Un purtător de cuvânt al echipei sale din Serie A a confirmat că urma să fie operat, dar a spus că nu are alte detalii.

Directorul executiv al Monza, Adriano Galliani, declarase joi că viața lui Mari nu este în pericol și că acesta ar trebui să se recupereze rapid, numindu-l un „războinic”.

Mari, fundaș central spaniol în vârstă de 29 de ani, este împrumutat la Monza de la clubul Arsenal din Premier League, care a precizat joi într-un comunicat: „Am fost în contact cu agentul lui Pablo, care ne-a spus că este în spital și nu este grav rănit”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.