Atenţionare de călătorie pentru Ungaria. Restricții de circulație pentru anumite autovehicule, în...

Atenţionare de călătorie pentru Ungaria. Restricții de circulație pentru anumite autovehicule, în următoarele patru zile

0
DISTRIBUIȚI

Ungaria impune restricții de circulație pentru camioanele de mare tonaj în perioada 29 octombrie – 1 noiembrie, avertizează MAE.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să se deplaseze pe teritoriul Ungariei că autoritățile ungare vor impune restricții de circulație pentru autovehiculele de mare tonaj (peste 7,5 t), în perioada 29 octombrie – 1 noiembrie 2022, conform orei locale, după cum urmează:

• 29 octombrie 2022, de la orele 22:00 până pe 30 octombrie 2022, orele 22:00

• 31 octombrie 2022, în intervalul orar 22:00 – 00:00 (pe durata zilei de luni, circulația camioanelor de mare tonaj poate fi efectuată)

• 1 noiembrie 2022, în intervalul 00:00 – 22:00.

MAE menționează că, în conformitate cu datele furnizate de autoritățile ungare, transportul umanitar sau de animale vii, bunuri perisabile, combustibili și alte bunuri de primă necesitate nu se supun acestor restricții.


Mai multe informații despre restricțiile aplicate circulației camioanelor de mare tonaj pot fi consultate la https://www.utinform.hu/en/static/kamionstop.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Budapesta: +3613847689, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Ungaria: +36305356912.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web: http://budapesta.mae.rohttp://gyula.mae.rohttp://szeged.mae.rowww.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.