Bombă neexplodată din al Doilea Război Mondial, găsită de un gospodar care...

Bombă neexplodată din al Doilea Război Mondial, găsită de un gospodar care săpa în grădină. Avertismentul autorităților

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-315308915">

Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad a intervenit ieri, în urma unui apel la 112, în localitatea Macea, pentru asanarea unui proiectil vechi de zeci de ani, rămas neexplodat.

„Muniţia a fost descoperită întâmplător de proprietarul casei în timp ce efectua lucrări în grădină. Ajunşi la faţa locului, pirotehniştii au identificat elementul ca fiind o bombă aruncător de calibru 45 mm. Aceasta a fost ridicată, transportată și depozitată în condiții de siguranță pentru a fi distrusă ulterior”, a transmis ISU Arad.

Dat fiind faptul că multe dintre munițiile rămase neexplodate din timpul celor două conflagrații mondiale sunt descoperite de către populație în timpul efectuării unor lucrări de construcții sau a unor lucrări agricole, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Vasile Goldiș” reamintește măsurile ce trebuie respectate în astfel de situaţii:

– Să apeleze numărul unic 112, semnalând descoperirea de muniții neexploatate;
– Să nu le lovească sau să le miște din locul în care au fost găsite;
– Să nu încerce să demonteze componentele muniției, să le ridice, transporte sau depoziteze în locuințe, la locul de muncă ori în depozitele de fier vechi, pentru valorificarea ca deșeuri metalice;
– Să nu aprindă focul deschis în apropierea munițiilor descoperite neexplodate;
– Să nu folosească munițiile descoperite pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.