Cale liberă pentru construcția noului terminal de la Aeroportul Timișoara. Schimb de...

Cale liberă pentru construcția noului terminal de la Aeroportul Timișoara. Schimb de terenuri între MApN și Ministerul Transporturilor

0
DISTRIBUIȚI

Ministrul Transporturilor a anunțat astăzi, la Timișoara, că cel mai probabil săptămâna viitoare vor fi îndeplinite toate condițiile pentru începerea șantierului noului terminal de plecări de la Aeroportul Internațional „Traian Vuia”.

„Săptămâna viitoare, în principiu, va ieși autorizația de construcție de la minister, astfel că nu mai sunt alte piedici, au cale liberă pentru construirea noului terminal. Perioada de proiectare s-a terminat, autorizația de construcție va veni săptămâna viitoare, deci atunci se va putea începe. E un lucru bun că cei de la aeroport au reușit să facă rapid partea birocratică, astfel că vom reușit săptămâna viitoare să dăm autorizația de construcție. E un lucru bun că se va intra în construcția efectivă a noului terminal de plecări, pentru că finanțarea este pe POIM (Programul Operațional Infrastructură Mare), iar banii din acest program pot fi cheltuiți până la finalul anului 2023”, a Sorin Grindeanu.

Planurile de viitor pentru infrastructura aeroportului au mai scăpat de o potențială piedică birocratică, după un schimb de terenuri.

„Săptămâna trecută a fost aprobată hotărârea de guvern prin care am făcut schimbul între Ministerul Transporturilor și Ministerul Apărării.


Pe terenurile de la Aeroportul Timișoara, în mijlocul terenului aflat în proprietatea aeroportului, era o parcelă care aparținea de MApN. Adiacent, acolo, e și o zonă care ține de armată și, la fel, în mijlocul acelor terenuri era o parcelă care ținea de Ministerul Transporturilor. S-a făcut acest schimb săptămâna trecută, astfel încât să fie o proprietate unitară pentru fiecare”, a spus ministrul Transporturilor.

Continuă, de asemenea, consolidarea relației cu autoritățile și companiile din Emiratele Arabe Unite, principalele puncte de interes pentru potențiale parteneriate de afaceri în România fiind Portul Constanța și Aeroportul Timișoara. „Am avut o întâlnire, primul ministru și mai mulți miniștri, cu o delegație oficială din Emirate, miniștri și companii. Unul dintre punctele discutate a fost, bineînțeles, și Aeroportul Timișoara. Sunt într-o perioadă în care se elaborează planuri de afaceri, studii, se schimbă informații. Aceste întâlniri cu oficialii din Emirate sunt periodice, așa ne-am anagajat în urma vizitei de acum câteva luni”, a mai spus Grindeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.