Cel puțin 120 de morți și peste 100 de răniți la o...

Cel puțin 120 de morți și peste 100 de răniți la o petrecere de Halloween din Coreea de Sud UPDATE Bilanțul tragic, actualizat la cel puțin 146 de morți

0
DISTRIBUIȚI

O busculadă petrecută la o petrecere de Halloween din localitatea Itaewon, Coreea de Sud s-a soldat cu cel puțin 120 de morți și peste 100 de răniți, relatează Sky News, care citează autoritățile locale.

Victimele au fost strivite de mulțimea uriașă mare care se împingea pe o stradă îngustă în timpul serbării, în apropierea hotelului Hamilton din zona Itaewon.

Imaginile difuzate pe rețelele de socializare au arătat multe victime zăcând pe trotuar, în timp ce trecătorii și lucrătorii serviciilor de urgență efectuau manevre de resuscitare.

Choi Cheon-sik, un oficial de la Agenția Națională de Pompieri, a declarat că peste 400 de lucrători de urgență din întreaga țară au fost trimiși la fața locului, inclusiv aproape toți cei disponibili în Seul.

Primarul Seulului, Oh Se-hoon, se afla în vizită în Europa, dar a decis să se întoarcă acasă după aflarea veștii.

Președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a prezidat o reuniune de urgență în urma evenimentului.

El a declarat că oficialii ar trebui să asigure un tratament rapid pentru cei răniți și că siguranța locurilor publice ar trebui revizuită.

Presa locală a declarat că aproximativ 100.000 de persoane s-au îndreptat spre Itaewon pentru petrecerea de Halloween.

UPDATE Cel puțin 146 de persoane au fost ucise într-o busculadă când o mulțime uriașă care sărbătorea Halloween-ul s-a înghesuit sâmbătă seară pe o alee dintr-o zonă a capitalei Seul, anunță Reuters.

Alte 150 de persoane au fost rănite în aglomerația din cartierul Itaewon din Seul, a declarat Choi Sung-beom, șeful Stației de pompieri Yongsan.

Mulți dintre răniți se aflau în stare gravă și primeau tratament de urgență, au precizat oficialii.

Incidentul a avut loc în jurul orei 22:20 (1320 GMT).


Un număr mare de persoane au căzut pe o alee în timpul festivităților, a declarat Choi. Mulți dintre participanții la petrecere purtau măști și costume de Halloween.

Martorii au descris scene haotice cu câteva momente înainte de busculadă, polițiștii prezenți în așteptarea evenimentului de Halloween având uneori probleme în a menține controlul mulțimii.

Imaginile de pe rețelele de socializare arătau sute de persoane înghesuite pe aleea îngustă și în pantă, strivite și imobilizate în timp ce agenții de urgență și poliția încercau să le tragă pentru a le elibera.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.