Delegație de afaceri timișeană, prezentă la târgul de agricultură „The National Ploughing...

Delegație de afaceri timișeană, prezentă la târgul de agricultură „The National Ploughing Championships” din Irlanda

0
DISTRIBUIȚI

O delegație de afaceri timișeană a fost prezentă la târgul de agricultură „The National Ploughing Championships”, care are loc în fiecare an, în luna septembrie, la Ratheniska, Co Laois, în Irlanda. După „Global Health Forum”, este a doua manifestare la care participă firme timișene, în condiții de gratuitate la transport și cazare oferite de Enreprise Ireland, în urma vizitei făcute la CCIAT de Excelența Sa Paul McGarry, ambasadorul Irlandei la București. Aflat la a XCI-a ediție, târgul, care se desfășoară din 1931, se situează pe locul al treilea ca popularitate în Europa, după numărul de participanți și suprafața de expunere. Ediția din acest an  a reunit 1.700 de expozanți, 300.000 de vizitatori și 22 de delegații străine.

Participarea delegației timișene a vizat cu prioritate identificarea de oportunități de colaborare cu institute de cercetare din Irlanda, documentarea în privința ultimelor descoperiri în materie de utilaje și echipamente agricole cât și vizitarea unor centre de producție ale unor companii irlandeze cu activități agricole.

În prima zi a vizitei, delegația timișeană a participat la gala de deschidere a târgului, unde reprezentanți ai mai multor firme au vorbit despre viitorul fermelor din Irlanda, la festivitatea de decernare a premiilor pentru inovare unor firme și noi afaceri în domeniul agricol, la turul VIP al expoziției și la o sesiune cu celelalte delegații străine din rețeaua profesională.

Următoarele zile au fost dedicate mai multor vizite de documentare: la o fermă de familie cu profil de activitate cultivarea cartofilor, unde întreaga producție se desface prin magazinul de la poarta fermei sau la magazinele locale, și la o fermă de vaci a Universității UCD din Dublin, unde s-a prezentat situația învățământului agricol din Irlanda și implicarea guvernului prin intermediul Enterprise Ireland în finanțarea și modernizarea fermelor.

„În cadrul târgului am stabilit contacte de posibilă cooperare atât cu companii care produc și distribuie semințe cât și cu omologi din Institutul Național de Cercetare Agricolă din Irlanda cu preocupări similare, pe domenii existente în ambele instituții, respectiv Plante furajere, Agrotehnică, Sechestrarea carbonului.


Vom menţine permanent legătura cu Alexandru Aioanițoaiei, reprezentantul Enterprise Ireland pentru Europa Centrală și de Est, biroul din Praga, pentru a ne intermedia contacte de cooperare cu institute de cercetare și companii private din Irlanda. De asemenea, l-am invitat să ne viziteze la sfârșitul lunii octombrie”, a transmis conf. dr. Marinel Horablaga, directorul Stațiunii de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Lovrin, membru al delegației timișene prezente la Dublin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.