Descindere DIICOT după un război între IT-iști. De ce infracțiuni sunt acuzați...

Descindere DIICOT după un război între IT-iști. De ce infracțiuni sunt acuzați cei implicați

0
DISTRIBUIȚI
Imagine: captură DIICOT

Ca parte din operațiune ”Ziua Z”, poliţiştii din cadrul BCCO Timişoara, alături de DIICOT, au efectuat în această dimineaţă şapte percheziţii şi în cadrul unui caz privind infracţiuni contra siguranţei şi intergrităţii sistemelor şi datelor informaticii. Vor fi puse în executare trei mandate după ce mai mulţi ”pirați” informatici au spart mailul unui bărbat, care conţinea proiecte informatice, și au efectuat operațiuni fără drept în numele acestuia.

Polițiști din cadrul BCCO Timișoara – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.


– Serviciul Teritorial Timișoara, au efectuat şapte percheziţii domiciliare în Timişoara, într-o cauză având ca obiect comiterea unor infracţiuni contra siguranţei şi integrităţii sistemelor şi datelor informatice (accesul ilegal la un sistem informatic, interceptarea ilegală a unei transmisii de date informatice, perturbarea funcţionării sistemelor informatice, transferul neautorizat de date informatice şi operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice), urmând a fi puse în executare trei mandate de aducere.

În cauză s-a reținut că, în perioada 26-30 noiembrie 2021 ar fi fost restricționat fără drept accesul unei persoane vătămate la o adresă de e-mail și la conținutul acesteia, fiind creat un duplicat al contului de email aparţinând administratorului societăţii, unde ar fi fost redirecționată toată corespondența destinată acestei căsuțe de poștă.

Ulterior, folosindu-se de accesul obținut la adresa de email a administratorului, ar fi fost resetate parolele de acces la site-ul utilizat de persoana vătămată, fiind accesat ilegal acest site, unde erau stocate datele şi tehnologiile software aferente mai multor proiecte informatice aparţinând personei vătămate.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Acţiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul S.C.C.O. Caraş-Severin și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Vlad Voievod” Timişoara şi I.J.J. Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.