Cantitate uriaşă de droguri, capturată în vestul ţării după un flagrant al...

Cantitate uriaşă de droguri, capturată în vestul ţării după un flagrant al DIICOT. Cum acţiona gruparea

0
DISTRIBUIȚI
Foto: diicot.ro

Poliţiştii de la DIICOT Arad au dat o lovitură de proporţii în acest weekend. Persoane din cadrul unui grup infracţional organizat au fost prinse ieri în flagrant în localitatea arădeană Cuied, în timp ce recoltau de pe o plantaţie uriaşă de canabis. Au urmat percheziţiile, confiscările, dar şi arestul preventiv pentru o parte din inculpaţi.

Ieri, DIICOT Arad, împreună cu polițiști din cadrul SCCO Arad au efectuat o razie, într-o cauză având ca obiect comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc. În mai 2022, patru inculpaţi au constituit un grup infracțional organizat. În perioada mai–octombrie 2022, cei patru inculpați au înfiinţat și întreținut o cultură outdoor de canabis în extravilanul unei localități din județul Arad, în scopul recoltării și comercializării ulterioare a acesteia consumatorilor de pe raza județului Arad.

Sâmbătă, trei dintre inculpați au fost prinși în flagrant în timp ce recoltau plantele de canabis, fiind descoperite 360 de plante de canabis, aflate în diverse stadii de dezvoltare (cu înălțimi cuprinse între 1 metru și 1,8 metri), în greutate totală de aproximativ 200 de kilograme, 5,1 kilograme de muguri de canabis așezați în saci de plastic, precum și dispozitive necesare întreținerii culturii (pompă submersibilă, generator electric, 7 recipiente de 1000 de litri, puț forat, cabluri electrice și furtune).

Activitățile au fost urmate de punerea în aplicare a șase mandate de percheziție domiciliară pe raza județului Arad, fiind descoperită și ridicată cantitatea de aproximativ 7 kilograme de canabis recoltate de inculpați în luna octombrie.


În urma activităților, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Arad au dispus reținerea pentru 24 de ore a patru inculpați și luarea măsurii controlului judiciar față de trei dintre aceştia.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Arad a admis azi propunerea de luare a măsurii arestului preventiv față de doi inculpați pentru o perioadă de 30 de zile.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul S.C.C.O. Arad, Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad, Poliția Orașului Sebiș, S.A.S. Arad și B.C.C.O. Pitești, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.