Dinam 2022, stagiune de dans contemporan la Timișoara. Vezi programul

Dinam 2022, stagiune de dans contemporan la Timișoara. Vezi programul

0
DISTRIBUIȚI

Asociația Unfold Motion lansează la Timișoara o nouă stagiune de dans contemporan, prima inițiativă de acest gen a unor coregrafi timișoreni. Aceasta este intitulată intitulată Dinam 2022, se va desfășura în lunile octombrie și noiembrie și va cuprinde opt spectacole naționale și internaționale, opt ateliere, opt sesiuni de întrebări și răspunsuri și două proiecții de film de dans. Proiectul face parte din programul Timișoara Capitală Europeană a Culturii și dorește să facă cunoscut publicului cât mai multe curente artistice și viziuni coregrafice ale dansului contemporan.

În cele două luni, vor aveloc spectacole de dans contemporan ale unor companii de dans din Malta, Franța, și România, dorința organizatorilor fiind aceea de a oferi spectatorului, prin dansul contemporan, „o oarecare libertate, de analiză, de sens asupra actului artistic. Când vezi un spectacol de dans contemporan se deschid nenumărate universuri, iar spectatorul e liber să găsească o semnificație pentru fiecare mișcare, sau chiar pentru întreaga poveste de dans. Dansul în sine înseamnă armonie între minte și corp, iar asta este ceva spre care cu toții ar trebui să tindem, într-o formă sau alta”, după cum explică Oana Petrescu,  reprezentantul acestei manifestări.

În cursul lunii octombrie sunt programate, la Casa Tineretului, trei spectacole de dans și o proiecție de film:

7 octombrie, ora 19:00 – „The Bar” – un spectacol de Moveo Dance Company (Malta) // coregraf: Dorian Mallia

21 octombrie, ora 19:00 – „Work in progress” – un spectacol Delazero (București) // coregrafă: Camelia Neagoe; ora 20:30 – Proiecție film de dans – „What’s up in RO” selecția românească // Curator: Camelia Neagoe

28 octombrie, ora 19:00 – „Humans | Bodies | Images” – un spectacol Linotip  (București) // coregrafă: Ioana Marchidan

Fiecare spectacol va fi urmat de sesiuni Q&A cu artiștii invitați, care vor putea fi cunoscuți în cadrul unor ateliere „MEET THE ARTIST/ SHARING PRACTICES”.

Primul spectacol al lunii noiembrie va fi „Nihil sine Deo” al trupei bucureștene Contemporary Creative Dreamers, pe 7 octombrie, la ora 19:00, la Casa Tineretului.


Tot la Casa Tineretului, de la aceeași oră, pe 11 noiembrie, va avea loc spectacolul „Altă oră de dans” al trupei Scuze noi (București). Pe 14 noiembrie, de la ora 19:00, 9G Teatrul Național (București) prezintă spectacolul „M de la Murphy”, pe scena Operei din Timișoara, iar pe 18 noiembrie, de la ora 19:00, trupa organizatoare, Unfold Motion, prezintă la Casa Tineretului spectacolul „My invisible noisy inside”. Ultimul spectacol al stagiunii „C’est pas grave”, al trupei franceze Cie MF, va avea loc pe 25 noiembrie, de la ora 19:00, la Casa Tineretului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.