Doru Istudor, tobarul formației M.S.: „La festivalurile din România invitațiile se fac...

Doru Istudor, tobarul formației M.S.: „La festivalurile din România invitațiile se fac mai mult pe cunoștințe, nu pe baza a ceea ce cânți“

0
DISTRIBUIȚI
Doru Istudor Foto: D&D Foto

La sfârșitul săptămânii trecute, formația M.S. a susținut primul ei concert din Timișoara, evenimentul derulat în Manufactura având parte de un public care a cântat la unison alături de membrii trupei piesele lor. Formația care a fost înființată de Doru Istudor (poreclit M.S.) cu 22 de ani în urmă a inclus în playlist o serie de piese de pe cele patru albume editate până acum dar și câteva melodii din repertoriul vechi al trupei Voltaj ca „Cenușă și diamant“ sau „Nori de hărtie“, care s-au bucurat de un succes deosebit în rândul rockerilor de la fața locului.

„Am cântat în Timișoara de mai multe ori în anii 80, alături de Florian din Transilvania, de două ori mai exact în 1984 la festivalul Timrock și în 1985. Am mai fost aici și cu Voltaj în 1988. Îmi amintesc multe lucruri frumoase despre scena rock din Timișoara. I-am cunoscut și pe băieții de la Cargo și pe băieții de la Negură Bunget cu care m-am întâlnit la o emisiune realizată de Petre Magdin la TVR. Ceea ce cântăm noi este un heavy metal, ca-nainte. Am fost șeful formației Voltaj din martie 1986 când am preluat formația de la Adrian Ilie și până în martie 1992 când am plecat din țară. N-am nicio treabă cu ei. Ei au refăcut trupa în 1995 și a fost un un gentleman agreement… ne-am înțeles ca ei să nu cânte piesele vechi. Nu m-a interesat ce au făcut după… ce fac acum e treaba lor. Ei cântă despre albinuțele lor eu cânt despre mercenari și alte chestii. Scena heavy din România e cam slăbuță. Nu sunt cluburi nu sunt trupe.


Începem să ne mișcăm și noi dar… la festivaluri se invită mai mult pe cunoștințe, nu pe baza a ceea ce cânți. Pregătim un album nou, am scos deja câteva piese… una este Clopote de Oțel ce am scos-o acum trei săptămâni despre primul război mondial. Mai avem și Sturmgeschütz sau Lanț și sudoare, aceasta din urmă despre ciclism. Dacă era despre motoare… avea mai mult succes. Cântăm despre teme sociale și istorie. Nu cântăm despre dragoste…toată șumea cântă despre acest lucru… mi se pare penibil. Albumul nostru nou va conține ca bonus track-uri și câteva piese vechi pe care le voi reînregistra. Avem patru albume și prea puține concerte. Asta pentru că tot am venit în România și am plecat înapoi în Canada, dar pe viitor sperăm să cântăm mai des“, ne-a declarat Doru Istudor M.S., tobarul formației de heavy metal care a cântat prima oară în orașul nostru la sfârșitul săptămânii trecute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.