Evaziunea fiscala uriașă la care inspectorul de la Finanțele Publice Timiș a...

Evaziunea fiscala uriașă la care inspectorul de la Finanțele Publice Timiș a închis ochii pentru șpagă UPDATE Decizia procurorului

0
DISTRIBUIȚI

Inspectorul ANAF Timiș reținut ieri de procurorii DNA Timișoara a trecut cu vederea, în schimbul șpăgii primite, o evaziune fiscală uriașă. Conform procurorilor anticorupție, firma pe care Alexandru Țăran a protejat-o a efectuat operațiuni comerciale fictive în valoare de peste cinci milioane de lei.

„În perioada iunie 2015-februarie 2016, suspectul Țăran Alexandru, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins și primit, în mai multe tranșe, prin virament bancar și în numerar, suma totală de 276.000 de lei, cu titlu de mită, în legătură cu efectuarea unui control la o firmă a omului de afaceri cercetat în prezenta cauză, în urma căruia ar fi întocmit un raport de inspecție fiscală favorabil în baza căruia societății comerciale respective i-a fost rambursat TVA de peste 968.436 lei.


În realitate, suspectul ar fi trebuit să constate caracterul fictiv al unor operațiuni comerciale (în valoare totală de 5.003.586 lei TVA inclus) și să aplice prevederile legale care se impuneau. Pentru a disimula adevărata proveniență a sumelor de bani primite cu titlu de mită, la instigarea funcționarului public, ar fi fost încheiate trei contracte de consultanță fictive cu societățile comerciale deținute de persoane din familia inspectorului fiscal”, a transmis DNA.

În acest dosar mai sunt cercetați și administratorul companiei în cauză, Nelica Danciu, dar și tatăl inspectorului ANAF, cunoscutul profesor universitar Nicolae Țăran, care este patronul firmei care a încheiat contractele de consultanță.

În cauză s-a beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcției de Operațiuni Speciale. La această oră, cei reținuți sunt audiați la sediul DNA Timișoara.

UPDATE Procurorul de caz a decis ca Alexandru Țăran și Nelica Danciu să fie cercetați în libertate sub control judiciar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.