EXCLUSIV Directorul general al Nis Petrol România, audiat în calitate de martor...

EXCLUSIV Directorul general al Nis Petrol România, audiat în calitate de martor de DIICOT Timișoara

2
DISTRIBUIȚI

Ancheta DIICOT în dosarul Nis Petrol este de abia la început. Investigatorii vor solicita în cursul zilei de astăzi mandate pentru a putea percehziționa informatic telefoanele și calculatoarele ridicate ieri în timpul perchezițiilor efectuate ieri de Brigada de Combatere a Crimei Organizate Timișoara, la Timișoara și București.

Conform informațiilor PRESSALERT.ro, investigația DIICOT a fost începută anul acesta, în urma unor informații primite de procurori.

Ieri, printre cei audiați, în calitate de martor, a fost și directorul general Vanja Aleksic, instalat în funcție în 2018.


Înainte de a prelua acest post, Vanja Aleksic a ocupat poziţia de director general adjunct pentru zona de explorare şi producţie în cadrul NIS Petrol România, ocupându-se chiar de prospecțiuni.

Vă reamintim că, ieri, Brigada de Combatere a Crimei Organizate Timișoara a efectuat mai multe percheziții la Timișoara și București într-un dosar de divulgare a informațiilor secrete de serviciu sau nepublice și transfer neautorizat de date informatice, iar patru persoane au fost puse sub acuzare, printre care și cetățeni moldoveni.

Ancheta a dezvăluit că de când NIS Petrol a început să facă prospecțiuni în județul Timiș, în 2008, în zonele de lângă localitățile Cenad, Dudeștii Vechi, Valcani, Beba Veche, Tomnatic, Teremia Mare, Comloșul Mare, Gottlob și Sânnicolau Mare, a adunat o serie de informații despre rezervele de petrol și gaze din respectivele perimetre. Cu toate că avea obligația de a transmite aceste date statului român, reprezentat prin ANRM, ca proprietar al terenurilor respective, NIS Petrol, subsidiara Gazprom, a transmis toate informațiile direct către Belgrad și de acolo, cel mai probabil, către Moscova. Practic, autoritățile române habar nu au avut ce s-a descoperit în timpul prospecțiunilor de către Nis Petrol.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.