EXCLUSIV Lovitură dură pentru administrația Fritz în dosarul de insolvență al Colterm....

EXCLUSIV Lovitură dură pentru administrația Fritz în dosarul de insolvență al Colterm. Ce a cerut administratorul judiciar instanței să anuleze

2
DISTRIBUIȚI

Informație bombă în raportul în care sunt analizate cauzele care au dus la intrarea în insolvență a Colterm SA,  întocmit de consorțiul care a fost desemnat ca să fie administrator  judiciar al companiei de termoficare – se cere anularea mai multor documente emise în ultimii ani de către administrația condusă de Dominic Fritz. Printre acestea se numără și contractul prin care Primăria a preluat fără să plătească niciun leu bunuri din patrimoniul Colterm, unele dintre ele aflate și sub sechestrul ANAF. Vă reamintim că PRESSALERT.ro a dezvăluit că administrația condusă de Dominic Fritz a pus la cale o operațiune cu iz penal pentru a goli de patrimoniu Colterm SA fără plata niciunui leu, cu câteva zile înainte de depunerea cererii de insolvență.


Totul a fost supervizat de viceprimarul Ruben Lațcău și de administratorul public Matei Creiveanu, care au beneficiat de serviciile societății de avocatură Schoenherr și Asociații. Ulterior, un control al ANAF a confirmat manevra ilegală a celor din primărie, acesta venind în continuarea celor descoperite de Curtea de Conturi.

”Administratorul judiciar va formula o acțiune în anularea actelor frauduloase întemeiate pe dispozițiile art. 117 din legea 85/2014 în contradictoriu cu UAT Timisoara, respectiv acte de transfer cu titlu gratuit, efectuate în cei 2 ani anteriori deschiderii procedurii; sunt exceptate sponsorizările în scop umanitar; acte încheiate în cei 2 ani anteriori deschiderii procedurii, cu intenţia tuturor părţilor implicate în acestea de a sustrage bunuri de la urmărirea de către creditori sau de a le leza în orice alt fel drepturile; actele de transfer sau asumarea de obligații efectuate de debitor într-o perioadă de 2 ani anteriori datei deschiderii procedurii, cu intenţia de a ascunde/întârzia starea de insolvenţă ori de a frauda un creditor. În măsura în care, după comunicarea/ analizarea tuturor înscrisurilor solicitate, se vor identifica și alte înstrăinări de active realizate în dauna creditorilor, administratorul judiciar va completa prezentul raport”, se arată în documentul transmis instanței.

 

 

2 COMENTARII

  1. hai ca m-am saturat de „loviturile dure” pentru orice politician sau administratie corupta. nu e nimeni la puscarie pentru chestii evident ilegale, ce rost mai are? astia sunt toti mana-n mana, „legea” e o gluma.

  2. Curtea de conturi vede ilegalitățile, Fiscul vede ilegalitățile dar justiția din Timișoara nu. Să fie pentru că Primăria le-a vândut locuințe la preturi subevaluate? Primăria Timișoara, că-s liberali sau USR – iști, sunt imuni dacă încalcă legile! Asta e libertatea justiției?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.