EXCLUSIV Politehnica Femina va câştiga la masa verde meciul pierdut cu „U”...

EXCLUSIV Politehnica Femina va câştiga la masa verde meciul pierdut cu „U” Cluj! Ce eroare colosală au făcut gazdele în derby

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Politehnica Timișoara Femina / Facebook

Politehnica Femina a pierdut ieri derby-ul cu Universitatea Cluj pentru prima poziţie în Liga I feminină, scor 0-2, în deplasare. Dar meciul de la Iclod se va încheia, în afara terenului, la comisii. Echipa gazdă a făcut o greşeală gravă: a încălcat regula care prevede la feminin obligativitatea de a avea permanent pe teren două jucătoare Under 19. FRF va trebui să ofere un 3-0 la masa verde în favoarea alb-violetelor!

Eroarea a fost depistată de Nelu Pera, team-managerul oaspeţilor, care a şi redactat la final contestaţia.

„Am fost informat de către team managerul nostru. Nici eu nu am urmărit în timpul jocului. Ei au început, ca şi noi, cu trei junioare în teren, la noi la fotbal feminin trebuie jucătoare Under 19, două în teren tot timpul. Au schimbat una în minutul 58 şi alta în minutul 68 cu senioare, după aceea, au mai băgat două junioare în minutul 85. Delegatul echipei noastre (n.r. Nelu Pera) a depus o contestaţie după joc, arbitrul a luat la cunoştinţă, s-au notat toate lucrurile. Acum urmează comisia să decidă ceea ce se va întâmpla…”, a declarat Mirel Albon, managerul Politehnicii, pentru Pressalert.ro.

Universitatea Cluj, aflată în avantaj, scor 2-0, încă de la pauză, a înlocuit-o pe junioara Andreea Pînzariu cu senioara Adina Giurgiu în minutul 58. Zece minute mai târziu tabăra gazdă a făcut şi marea eroare, înlocuind-o pe accidentata Simona Sigheartău cu o stranieră (şi ea senioară) – Janessa Staab. Astfel, în teren a rămas doar o singură jucătoare sub 19 ani pentru „U”. E vorba chiar de timişoreanca Cristina Botojel. Ulterior, când au realizat gafa făcută, ardelenii au apelat la alte două junioare pe final, din minutul 85, adică după aproximativ 20 de minute de joc, când le-au introdus pe Daiana Oneţ şi Adina Borodi.

Mirel Albon, fost antrenor inclusiv la campioana din Cluj, e convins că a fost o eroare umană, deşi acest lucru nu schimbă cu nimic decizia finală. De altfel, din informaţiile noastre delegatul obişnuit al gazdelor nu a venit la acest meci iar antrenorii clujencelor, fiind şi noi, „au comis-o”. Antrenorul principal al ardelencelor este Constantin Olariu.

„M-am uitat în această dimineaţă peste regulamente, regulamentele sunt clare, în cazul în care nu se respectă statutul junioarelor sau regula de Under 21, Under 19… depinde de competiţie, echipa respectivă pierde jocul prin forfait (0-3). Nu am văzut de alte sancţiuni sau amendă… mă gândesc că acestea apar când sunt făcute intenţionat, ceea ce nu e cazul aici. A fost o greşeală. A fost un meci important, intens, cu multă presiune. Din ce mi-am dat eu seama prima schimbare a fost tactică… au rămas două junioare în teren, după aceea, a doua junioare, Sigheartău, s-a accidentat iar în momentul acela, în presiunea jocului, în condiţiile în care noi ne doream să revenim în joc, au înlocuit fundaş central cu fundaş central. Nu au mai ţinut cont de regula Under. Nu se pune problema, a fost o eroare umană…”, a spus Albon. Bineînţeles, tabăra timişoreană aşteaptă acum ca şi comisiile să confirme victoria la masa verde.


„Chiar nu cred că sunt lucruri care să fie puse la îndoială, meciul a fost transmis pe FRF TV, există şi imaginile, lucrurile sunt cât se poate de clare şi evidente”, a concluzionat managerul alb-violetelor.

Ambele goluri au fost marcate de Ciolacu ieri. Momentan pe frfotbal.ro, federaţia a trecut rezultatul din teren, în urma căruia „U” Cluj e noul lider, cu 18 puncte, Politehnica fiind pe 2, cu 15 puncte. Prin victoria la masa verde se va face practic o „rocadă” în clasament.

Caseta tehnică cu echipele folosite:

FC Universitatea Cluj: 1. Kyleigh Hall – 22. Maria Stamate, 3. Cristina Botojel, 21. Simona Sigheartău (18. Janessa Staab 68’), 15. Andreea Pînzariu (6. Adina Giurgiu 58’), 4. Ioana Bortan (cpt.), 9. Mihaela Ciolacu, 11. Mara Bâtea (88. Daiana Oneț 85’), 99. Ioana Bălăceanu (14. Adina Borodi 85’), 90. Carmen Marcu, 7. Carolina Țabur. *jucătoarele cu bold sunt junioarele gazdelor.

Politehnica Timișoara: 1. Sara Câmpean – 5. Teodora Meluță (cpt.), 28. Antonia Bratu, 22. Nicol Dincă-Vuia (27. Genoveva Roșie 46’), 7. Florentina Ancăș, 24. Cristina Sucilă, 10. Nikoleta Kurja (3. Emilin Araujo dos Anjos Rodrigues 75’), 26. Roxana Mirea, 14. Anda Jivan, 9. Nikolina Cakovic (19. Andreea Șepețan 46’), 11. Larisa Grigore (8. Clara Roșu 34’).

Alt caz la comisii

Managerul Mirel Albon ne-a explicat şi de ce apare numele său la comisii într-un caz unde e pârât de Kids Tâmpa Braşov. După multe săptămâni, Comisia de Disciplină şi Etică a trimis la CNSL capătul în privinţa sancţionării pârâtului Mirel Albon, în timp ce sancţionarea Politehnicii rămâne în pronunţare în cazul în care clubul ACS Kids Tâmpa Braşov reclamă folosirea de către timişoreni în vară, într-o competiţie amicală juvenilă din Franţa, a două junioare care erau legitimate la clubul transilvan.

„Este o plângere a clubului Kids Tâmpa Braşov, acolo jucau două junioare, gemenele Aida şi Ariana Bucşa, care erau urmărite de mai multe echipe din România şi care au fost în probe la mai multe echipe din ţară. Noi am participat la un turneu în Franţa în luna iunie, unde am jucat cu echipe precum Nantes, Lyon… PSG, pe care am bătut-o în sferturi… Eu l-am sunat pe domnul Văduva, de la Kids Tâmpa să îl rog să le las cu noi Dirinon (Franţa) – a zis că nu le lasă. Am sunat-o pe mama fetelor să-i spun că nu le putem lua, după care mama fetelor m-a sunat peste o săptămână şi mi-a spsu că a avut o discuţie cu dl. Văduva şi acesta a zis că el nu le poate opri, dar dacă pleacă el nu le mai primeşte la club. Doamna mi-a spus că în condiţiile astea vrea să încheie colaborarea cu Kids, că nu se gândeşte la fetele ei… Eu ştiu ce argumente avea dl. Văduva şi ce urmăreşte, dar astea sunt alte lucruri. Acum fetele sunt legitimate la Poli şi mă gândesc că de aceea s-a redeschis cazul… bănuiesc că pentru domnul Văduva acesta e un motiv. Fetele au depus în perioada 1-10 iulie memoriu pentru a fi libere şi a se legitima la alt club, părinţii, mama a plătit suma pentru grila de formare, după care ele au putut fi legitimate…”, a precizat Mirel Albon.

În septembrie mama şi fetele au hotărât că proiectul Poli Timişoara li se potriveşte. „Se poate să se considere că am greşit că le-am luat, ele fiind legitimate la alt club, dar acolo a fost mai mult un festival decât un turneu. Nu am fost cu legitimaţiile. Fetele au stat la familii, a fost o sărbătoare a comunităţii respective din Dirinon, Franţa. Au fost şi alte activităţi, nu doar fotbal. Dânşii s-au plâns şi au cerut ca clubului Poli Timişoara să i se interzică să facă transferuri. La momentul respectiv noi eram Fortuna Becicherecu Mic, nu jucam sub numele de Poli, suntem Poli Timişoara abia din iulie…”, a adăugat Albon. Politehnica Timişoara, la feminin, a jucat sub acest nume în urma unui parteneriat între Fortuna Becicherecu Mic şi Univ. Politehnica în sezonul trecut, fiind oficial parte din SSU Politehniva abia din noul sezon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.