Festivalul Timorgelfest la o nouă ediție. Evenimente diverse și concerte educative pentru...

Festivalul Timorgelfest la o nouă ediție. Evenimente diverse și concerte educative pentru copii și tineri

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-2041005784">

Festivalul Internațional de muzică de orgă TimOrgelFest se desfășoară în perioada 2 – 29 octombrie 2022 la Timișoara, Lugoj și Reșita. Aflat la a XXII-a ediție, festivalul cuprinde 12 recitaluri de orgă, două recitaluri de orgă și trompetă, două recitaluri de muzică sacră, și 4 concerte educative pentru copii și tineri. Vor avea loc 4 cursuri de măiestrie susţinute de Benjamin Righetti, Eugenio Maria Fagiani, Tea Kulaš, Bogdan Narloch şi Roman Gryin, care vor avea loc în datele de 4, 5, 9 și 28 octombrie.

Concertele vor avea loc la Timișoara, în Biserica Romano-Catolică Millenium, Biserica Romano-Catolică Elisabetin, Biserica Adventistă, Biserica Evanghelică Luterană; la Lugoj în Biserica Romano-Catolică; la Reşiţa în Biserica Romano – Catolică Maria Zăpezii şi Biserica Romano – Catolică din Govȃndari.
Festivalul s-a deschis duminică, 2 octombrie, cu un recital de orgă susținut de Benjamin Righetti (Elveția) la Biserica Romano-Catolică Preasfȃnta Inima a lui Isus din Timișoara (din Piața Bălcescu).

Evenimentele organizate în Timișoara sunt următoarele: în data de 6 octombrie Eugenio Maria Fagiani (Italia), în 9 octombrie Tea Kulas (Croația), Felician Roșca (România) în 14 octombrie, Nadyia Velychko (Ucraina) – 2 octombrie, Cristina Struța – 22 octombrie, Bogdan Narloch și Roman Gryin – 27 octombrie și recitalul studenților claselor de orgă și trompetă a Facultății de Muzică în 28 octombrie.

La Lugoj, astăzi, 4 octombrie, va avea loc un recital cu Benjamin Righetti (Elveția), în 11 octombrie Levente Kuzma (Ungaria), Nadyia Velychko (Ucraina) – 18 octombrie, Ioana Mia Iuga și studenții clasei de canto cu acompaiamentul la orgă de Cristina Struța – 21 octombrie, Felician Roșca și Cristian Roșoagă – 25 octombrie.

La Reșița vor avea loc recitaluri cu Levente kuzma – 12 octombrie, studenții clase de orgă ai Facultății de Muzică – 19 octombrie, și și studenții clasei de canto cu acompaiamentul la orgă de Cristina Struța – în 23 octombrie.

Accesul la concertele festivalului Timorgelfest este liber.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.