Fragmente din istoria medicinei timișorene, într-o inedită expoziție la Muzeul Banatului

Fragmente din istoria medicinei timișorene, într-o inedită expoziție la Muzeul Banatului

0
DISTRIBUIȚI

Muzeul Național al Banatului organizează, în colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara, expoziția „Incursiuni în istoria medicinei timișorene”, care va fi deschisă la bastionul Theresia din Timișoara. Expoziția face parte din seria evenimentelor organizate pentru a marca 77 de ani de la înființarea universității de medicină și farmacie timișorene, una din cele mai importante instituții de învățământ superior din România.

Printre exponate se regăsesc o serie de aparate și instrumente medicale, precum primul ecograf cu examinare în timp real din centrul universitar timișorean, din anul 1985, instrumentar chirurgical, sonda Watson folosită înainte de apariția fibroscoapelor în pediatrie, un aparat pentru ozonoterapie, cărți de istoria medicinei, diplome, panouri care prezintă istoria universității, însoțite de o cronologie a principalelor evenimente și de portretele primilor profesori.

„UMFT este universitatea care se dezvoltă împreună cu noi – cadre universitare și studenți.


Doar împreună putem duce mai departe tradiția și doar împreună putem dezvolta și pregăti universitatea noastră să răspundă cât mai bine nevoilor actuale de educație universitară în medicină. Împreună și fiecare dintre noi suntem Universitatea de Medicină și Farmacie «Victor Babeș» din Timișoara”, a declarat rectorul acesteia, prof. dr. Octavian Crețu.

Vernisajul expoziției are loc joi, 13 octombrie, de la ora 18:00, în holul basionului Theresia, participarea la vernisaj făcându-se pe bază de invitație. Începând cu 14 octombrie, vizitarea expoziției este gratuită, ea fiind deschisă pentru public până în 11 noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.