„Geometrie fantomă” într-o inedită expoziție la Kunsthalle Bega, în Timișoara

„Geometrie fantomă” într-o inedită expoziție la Kunsthalle Bega, în Timișoara

2
DISTRIBUIȚI

Expoziția de geometrii spațiale „Ghost Geometry” realizată de Cristian Rusu, lector la Facultatea de Teatru și Film a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj, și curatoriată de criticul de artă Diana Marincu concomitent cu proiectul „Diferite grade de libertate” (Different Degrees of Freedom) se va deschide în 22 octombrie, începând cu ora 19:00, la Kunsthalle Bega, de pe  Calea Circumvalațiunii nr. 10, urmând ca în ziua vernisajului, între orele 18:00 – 19:00, Cristian Rusu să facă o prezentare a celor două ipostaze ale sale, de artist și scenograf, în ceea ce el însuși numește „un mixaj performativ”, al cărui răspuns este mereu același: cercetarea și practica.

„Dialogul meu cu spațiul este unul polemic, în care, pornind de la morfologia spațiului expozițional, încerc să destabilizez ordinea arhitecturală dată, prin intervenții volumetrice.


De la bun început, am perceput spațiul Kunsthalle Bega ca pe unul extrem de provocator din punct de vedere vizual: un spațiu complicat din cauza structurii sale (mărime, structuri arhitecturale, geometrie). De aceea am hotărât să supralicitez această presiune psiho-somatică până la maximă saturație. Prin această instalație, îmi continui și cercetarea cu privire la abordarea sublimului (frumusețe, fascinație și frică) în context contemporan, precum și privirea mea melancolică înspre admirația ruinei pe care o văd ca pe un motor al meditației mele artistice. Instalația este atât o intervenție personală în Kunsthalle Bega, cât și un spațiu reconfigurat pentru viitoarea expoziție Diferite grade de libertate / Different Degrees of Freedom”, explică autorul expoziției demersul său artistic.

Expoziția „Diferite grade de libertate” se va deschide în luna ianuarie, cu lucrări semnate de alți 12 artiști români și străini, care se vor apleca asupra celor două aspecte fundamentale pe care arta se bazează: libertatea fizică și cea mentală.

2 COMENTARII

  1. Mai bine puneti nista caramizi si le ridicati la nivel de arta ! Asta e tot ce poate USR-ismul in Timisoara! Asta e arta! Vii cu un spatiu gol si spui ca ai creat ceva ??? Drogurile dauneaza grav sanatatii mintale.

  2. O aiureala un rahat de mancat bani ca banuiesc ca a costat expozita, eu stau, ma intreb cum de se accepta asa ceva, cu siguranta nu e vorba de arta ci doar de interes, cine or fi aia din spate??

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.