Înregistrare șoc în care omul de încredere al primarului Fritz recunoaște modul...

Înregistrare șoc în care omul de încredere al primarului Fritz recunoaște modul ilegal în care s-a preluat o parte din patrimoniul Colterm. Ascultă întreaga discuție

5
DISTRIBUIȚI

O nouă înregistrare ajunsă în posesia PRESSALERT.ro dezvăluie modul arbitrar în care Primăria Timișoara a preluat de la Colterm SA bunuri pentru care nu a plătit niciun leu și care erau sub sechestrul ANAF. Vă reamintim că PRESSALERT.ro a dezvăluit în premieră manevra ilegală, iar ulterior Curtea de Conturi și ANAF au confirmat că administrația condusă de Dominic Fritz a  luat ilegal bunurile din patrimoniul societății de termoficare, actualul administrator judiciar al firmei anunțând că va cere anularea documentelor prin care patrimoniul Colterm a fost golit înainte de declanșarea procedurii de insolvență.

Discuția înregistrată a avut loc, în 24 august anul acesta între șeful de cabinet al lui Dominic Fritz, Dan Reșitnec, fostul șef al USR Timișoara, și Liviu Cocean, directorul de la Piețe SA, în contextul în care expira contractul de concesiune între municipalitate și societate și se dorea ca în 30 august să se bage pe ordinea de zi a Consiliului Local Timișoara noul contract de concesiune.

În 18 august, Primăria Timișoara a trimis o adresă prin care soma Piețe SA ca în 26 august ”să procedați la predarea faptică și scriptică a bunurilor ce au făcut obiectul contractului”.  Cum nu exista o listă de inventar clară și nu erau stabilite comisii de inventariere, cei de la la Piețe SA au refuzat să predea doar pe hârtii. În 24 august are loc discuția între Reșitnec și Cocean, în care omul de încredere al primarului încearcă să-l convingă să aplice modelul folosit de administrația Fritz la Colterm. ” Și la Colterm a fost făcut ceva de genul ăsta. Când s-a făcut noul contract, că nu știa nimeni de unde să le scoată, și Colterm-ul a făcut lista de bunuri pe care noi de fapt am atașat-o. Și ei cică așa au gândit-o – voi dați bunurile pe care cică le folosiți acuma. Atunci, practic, lista aia se pune și la contractul nou ca bunuri care..”, a spus Reșitnec, care, apoi a admis că este nevoie de comisii de inventariere.


Proiectul cu noul contract de concesiune nu a intrat la sfârșitul lunii august pe ordinea de zi,

Iată discuția integrală :

Dan Reșitnec : .. o să băgăm pe marți în ședință de consiliu. Adică asta aș vrea – să băgăm marți în ședință de consiliu.

Liviu Cocean : Și cum poate fi clarificată într-o zi, așa?

Dan Reșitnec : Păi eu zic că poate fi clarificată. Adică, mă rog tu știi, eu zic că ar fi putut fi clarificată deja, dar asta e altă poveste. Nu, am mai cerut explicații pentru că vreau să fac o întâlnire cu… în care să fie toți ăștia implicați și să fie și domnul primar, să ne explice de ce nu putem să scădem asta și pe bază că este serviciu social și să mai scădem de la raportul de evaluare pentru că e un serviciu pe care vrem să-l susținem ca primărie, știi? Și, cumva, pe argumentul ăsta să mai scădem prețul, știi? Că în afară de redevență nu mai e niciun punct de clarificat. Eu știu că asta e singura discuție în momentul de față, nu?

Liviu Cocean : Da, dar discutăm și de alea. Sunt bunurile de preluare, trebuie văzut că ultima oară în contract nu s-a prevăzut asta. În legătură cu adresa pe care ați făcut-o voi, m-am mai interesat…..

Dan Reșitnec : Bine, aia nu ar fi trebuit să o primiți voi fără să știți despre ea, dar în legătură cu chestia asta (preluarea bunurilor de la societatea Piețe S.A., n.a.) m-am mai interesat și înțeleg că și la Colterm a fost făcut ceva de genul ăsta. Când s-a făcut noul contract, că nu știa nimeni de unde să le scoată, și Colterm-ul a făcut lista de bunuri pe care noi de fapt am atașat-o. Și ei cică așa au gândit-o – voi dați bunurile pe care cică le folosiți acuma. Atunci, practic, lista aia se pune și la contractul nou ca bunuri care…

Liviu Cocean : Da, dar asta se face cu comisie, nu se face așa. Cum, cine semnează?

Dan Reșitnec : Da, și asta e drept,

Liviu Cocean : Și, Dane, sunt niște valori….

Dan Reșitnec : Da, da, așa e.

 

 

5 COMENTARII

  1. Cine mai stie ce sa creada.De Ponta se spunea ca minte cand respira. Dar ma intreb de Fritz si a lui ce trebuie spus??? Oare cât timp vor mai fi protejați acești impostori din usr?

  2. Adică ar trebui sa fiu supărat că a preluat primăria obiecte din inventar (tot primăria îi finanțează) și dacă sunt sub subordinea primăriei acele obiecte din inventar nu pot să fie sechestrate de ANAF. Ce ar trebui să mă nemulțumească mai precis? Știm că presa e aservită in tara asta, dar dacă vreți să îi discreditați pe fritz n co. puneți ceva substanță, nu doar titluri pompoase, degeaba va plătesc partidele….

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.