Inspector ANAF Timiș și administratorul unei firme, reținuți de DNA. Un celebru...

Inspector ANAF Timiș și administratorul unei firme, reținuți de DNA. Un celebru profesor universitar, suspect în dosar pentru spălare de bani

1
DISTRIBUIȚI

Procurorii DNA Timișoara au reținut, astăzi, un inspector ANAF Timiș și administratorul unei firme într-un dosar în care este suspect și un celebru profesor universitar din Timișoara. Investigațiile procurorilor anticorupție au scos la iveală faptul că Alexandru Țăran, inspector la ANAF Timiș, a întocmit, în 2016, un raport de control favorabil firmei Power Oil Company SRL în urma căruia societatea comercială i s-a rambursat TVA de peste 950.000 lei.


În realitate, firma a făcut evaziune fiscală.

În schimbul acestui ajutor, administratorul companiei, Nelica Danciu, a încheiat cu firma tatălui inspectorului ANAF, nimeni altul decât prof. univ. dr. Nicolae Țăran, un contract de consultanță, fiind plătite în mai multe tranșe suma de 276.000 lei. Ancheta a scos la iveală că firma nu avea nevoie de consultanța respectivă și că nu a fost decât un paravan pentru  șpagă. Inspectorul ANAF a fost reținut pentru luare de mită și complicitate la evaziune fiscală și spălarea banilor, iar femeia pentru dare de mită și evaziune fiscală. De asemenea, Nicolae Țăran este suspect în acest dosar pentru complicitate la luare de mită și spălare de bani.

1 COMENTARIU

  1. Alex Taran este inspector ANAF ?!?! incredibil!!! Smecheras cu liceul facut la seral !!! Banuiesc ca la facultate a fost mai sarguicios. Sau s-a apucat de strans spagi de pe atunci?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.