Legea prin care statul finanțează „Timișoara, Capitală Europeană a Culturii”, aprobată de...

Legea prin care statul finanțează „Timișoara, Capitală Europeană a Culturii”, aprobată de Camera Deputaților

1
DISTRIBUIȚI

Camera Deputaților a aprobat astăzi legea prin care Capitala Culturală Europeană primește o parte din finanțare de la bugetul de stat.


Este vorba despre 164 de milioane de lei, această sumă fiind împărțită între Primăria Timișoara, Consiliul Județean Timiș și Asociația TM2023.

„Acești bani vor susține atât investițiile în infrastructura culturală, cât și o parte din programul cultural al anului 2023. Noi nu am lăsat programul să stagneze, ci am finanțat de la bugetul local, atât investițiile, cât și programul pentru instituțiile și operatorii culturali. Acum, când suntem în linie dreaptă cu pregătirile pentru 2023, o parte din bani vor veni și de la bugetul de stat. E o veste care ne încurajează că anul viitor va fi unul de succes nu doar pentru Timișoara, ci și pentru vizibilitatea României pe plan european. Sper că mediul politic a înțeles că susținerea Timișoarei este o oportunitate uriașă pentru toată lumea. Le mulțumesc parlamentarilor și oamenilor politici care au înțeles importanța strategică a acestui titlu și au susținut legea votată azi”, a transmis primarul Dominic Fritz.

1 COMENTARIU

  1. Bani dati aiurea. Oricum e deja un fiasco. Inca avem ocazia sa nu ne facem de ras in ultimul hal si Fritz sa renunte la a mai gazdui capitala culturala. Ce o sa vada cei care vin ? Ruinele din centru ? 90% din centru e o ruina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.