Licitație pentru studiul de fezabilitate al unei noi etape majore de retehnologizare...

Licitație pentru studiul de fezabilitate al unei noi etape majore de retehnologizare a sistemului de termoficare din Timișoara

1
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara a anunțat că a lansat licitația pentru întocmirea studiului de fezabilitate, precum și identificarea celei mai bune surse de finanțare nerambursabilă disponibilă și întocmirea cererii de finanțare pentru schimbarea a încă 29 de km de conducte de termoficare. Anunțul a fost publicat pe sistemul electronic de achiziții publice.

Din totalul vizat prin proiect, 11 kilometri sunt la suprafață și se află în proximitatea CET Sud și a căii ferate din sudul Timișoarei. Cu această investiție, întreaga rețea de transport va fi retehnologizată, asta însemnând că toate țevile vor fi cu izolație modernă și din material mai rezistent la coroziune.


Durata de viață estimată a noilor țevi va fi de trei decenii, în care va fi redus la minim numărul de avarii din sistemul de transport al agentului termic.

„Lupta pentru modernizarea sistemului de încălzire din Timișoara este una dificilă și de lungă durată. În ultimii doi ani am schimbat peste 26 de km de rețea și mai avem încă trei din actuala etapă. Pregătim următoarea investiție majoră pentru rețeaua de termoficare, adică modernizarea a încă 29 de km de rețea, veche și uzată, care iarnă de iarnă ne produce zeci de avarii, adică bani cheltuiți în plus și disconfort în casele abonaților Colterm”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Valoarea estimată pentru un proiect de această mărime este de peste 200 de milioane de lei și va fi actualizată în urma elaborării studiului de fezabilitate și aprobarea indicatorilor tehnico-economici în consiliul local.

„Acest proiect se adaugă la investiția care este deja în execuție și se apropie de finalizare, Etapa 2 de retehnologizare a sistemului de termoficare, care cuprinde 9 kilometri de rețea primară și 20 de kilometri de rețea secundară”, mai spune comunicatul Primăriei Timișoara.

Termenul de depunere al ofertelor este 1 noiembrie 2022, iar anunțul de participare de pe SEAP poate fi consultat aici.

Foto: Arhivă

1 COMENTARIU

  1. URA!! Vine iarna si Primaria Timisoara incepe sa caută o firmă care să facă SF-ul pentru Etapa III.Dar fratilor asta vara ce ati pazit,a pardon ati inchiriat garii,ati cumparat praf de carbune de la Arad.Voi ca greieri toata vara ati cantat numai dar de facut NADA

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.