Lucrările unui apreciat tânăr artist născut în Italia și stabilit la Iași,...

Lucrările unui apreciat tânăr artist născut în Italia și stabilit la Iași, în expoziție la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Tânărul artist Andrei Penazzio, elev al Colegiului de Artă „Octav Băncilă” din Iași – secția design industrial, va prezenta la Timișoara  expoziția personală „Freamătul culorilor”, al cărei vernisaj va avea loc în 26 octombrie, ora 19,00, la centrul reformat Noul Mileniu de pe strada Morarilor nr. 1b.

Andrei s-a născut în Italia și a îndrăgit de mic copil desenul, fiind descoperit de o prietenă de familie, Agostina Destefanis, care i-a dat primele îndrumări. La doar șase ani, a câștigat premiul I la concursul „Beffana” din Italia, doi ani mai târziu a participat la prima expoziție de grup iar la zece ani avea prima expoziție personală în localitatea italiană în care s-a născut.

La 17 ani, Andrei Penazzio este deja o celebritate, care, de-a lungul anilor, a participat la peste 25 de expoziții, din care 20 au fost personale, și și-a expus lucrări în China, Franța, Republica Moldova, Spania, Bulgaria, Italia și România, lucrările sale bucurându-se de un mare succes.

După ce s-a mutat în România, artistul plastic Maria Boz a continuat să-l îndrume, făcându-l conștient de talentul său, pe care conf. univ. Cristian Ungureanu, prorectorul universității de artă din Iași, îl consideră neobișnuit pentru cineva care nu are studii artistice complete, remarcându-i, totodată, imaginația creatoare și potențialul deja impresionant. „(…) Andrei nu se mulţumeşte să constate metamorfozele vieţii şi să le fixeze în culori şi simboluri, dar vrea să le înţeleagă sensul tainic… Eşti liber, pare să ne spună tânărul în măsura în care îţi asumi libertatea şi crezi în ea.  Este libertatea dintâi, cu care ne-a înzestrat Creatorul, la Facerea lumii. Dar şi libertatea creatorului din lume, care perpetuează cunoaşterea încercând să descifreze misterul” crede, la rândul său, istoricul Mihai Dorin. Alți critici consideră că pictura sa strabate multe paliere ale expresivității și ale lumii ideilor care definește arta modernă și contemporană și nu este o artă de consum ci un loc în care fiecare își poate regăsi propriile trăiri.

Andrei este pasionat de frumos și de lucruri simple, de peisaje din Italia și România pe care le-a îndrăgit și le-a imortalizat în picturile sale, reușind să îmbine într-un mod extrem de armonios arta italiană și cea românească, și nădăjduiește ca în viitor să-și facă un renume prin pictura sa, pe care o consideră adevărata sa menire pe lume.


Își dorește, de asemenea, să poată călători cât mai mult, pentru a vedea lucrările marilor maeștri din muzeele lumii și pentru a cunoaște moduri de viață diferite din cât mai multe locuri de pe pământ.

Expoziția sa de la Timișoara, unde expune pentru prima dată, va fi deschisă publicului timp de două săptămâni.

Surse foto: elitaromaniei.ro, icr.ro, cugetliber.ro, matricea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.