Muzica pentru cei mici: acțiuni inedite sub genericul Punctul Termic Muzical FOTO

Muzica pentru cei mici: acțiuni inedite sub genericul Punctul Termic Muzical FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1651885647">

Inițiativa numită Punctul Termic Muzical, inițiată de către Asociația Trib Art a continuat la sfârșitul săptămânii trecute la Centrul de Tineret de pe Calea Martirilor, undeau avut loc ateliere interactive pentru copii cu vârste între 7 și 12 ani și un spectacol, în cadrul căruia câțiva artiști le-au prezentat celor mici secretele muzicii clasice.

Proiectul Punctul Termic Muizcal este o nouă inițiativă prin care copiii au ocazia să ia parte la o serie de evenimente gândite special pentru ei de către experți în activități muzicale educaționale. Startul proiectului a avut loc la începutul lunii octombrie când a avut loc un workshop alături de Ștefana Țițeica, dedicat cadrelor didactice prin care aceștia au învățat concret cum să transforme o banală oră de muzică într-o experiență plăcută pentru elevi și dascăli deopotrivă, respectând, în același timp, programa școlară.

Punctul Termic Muzical are parte și de patru ateliere de creație de instrumente de percuție din materiale reciclabile susținute de Sorina Savii, percuționistă a Operei Naționale Române din Timișoara.

Ultima parte a proiectului va avea loc în luna noiembrie și va include un workshop de performance și improvizație, în cadrul căruia 10 copii vor descoperi universul muzicii și al coregrafiei. , violonist în cadrul Orchestrei Române de Tineret, și participant activ în mai multe spectacole de tip performance, va conduce un workshop în cadrul căruia creativitatea și libertatea artistică vor fi pilonii pe care va construi un spectacol inedit, alături de cei 10 participanți. Scopul întâmplării artistice este acela de a stimula creativitatea celor mici prin tehnici specifice de improvizație.

Foto: Dana Moica

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.