Nou centru de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități, deschis...

Nou centru de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități, deschis în Timiș FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Un nou centru de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități, cu o capacitate de 18 locuri, a fost inaugurat ieri, în comuna Tomești, unde a fost reparată și dotată o clădire, investiția ridicându-se la peste 900.000 lei, din care 700.000 de lei pentru reparații și 240.000 de lei pentru dotări. Centrul este administrat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș și este dotat cu bucătărie, sală de mese, spălătorie, cabinet psihologic, cabinet medical și o sală de activități. Beneficiarii centrului de la Tomești provin de la centrul de îngrijire și asistență Ciacova, care a fost reorganizat, în vederea îmbunătățirii serviciilor oferite și pentru evitarea supraîncărcării bugetului județului, având în vedere că finanțarea centrelor a căror capacitate depășește 50 de locuri și nu au fost restructurate, se va asigura, din 2024, doar din bugetul județului, fără vreo contribuție din bugetul național.

Președintele CJT, Alin Nica, afirmă că dorește să asigure condiții și servicii cât mai bune pentru beneficiari și să evite suportarea unor costuri de funcționare din bugetul județului, pentru a putea folosi banii respectivi la lucrări de modernizare și dotere a centrelor.

DGASPC gestionează în prezent 10 astfel de centre. Pe lângă cele din Ciacova și Tomești, asemenea centre sunt disponibile și în Variaș, Periam, Sinersig, Lugoj și Găvojdia.


Trei dintre acestea urmează să fie restructurate pe același principiu precum cel din Ciacova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.