O familie de asistenți maternali a transformat patru copii în sclavi. La...

O familie de asistenți maternali a transformat patru copii în sclavi. La ce chinuri au fost supuși până să intervină DIICOT

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara- Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane efectuează, astăzi, trei percheziţii domiciliare, în județul Timiş, într-un dosar DIICOT care are ca obiect săvârşirea infracţiunii de trafic de minori în formă agravată.

”În perioada 2020 – 2022, două persoane, soț și soție, în calitate de asistenți maternali, împreună cu fiica lor, ar fi exploatat, prin supunerea la executarea unei munci sau îndeplinirea de servicii în mod forțat, patru persoane vătămate minore, cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani, care se aflau în plasament la aceștia.


Pe parcursul celor doi ani de zile, asistenții maternali nu ar fi acordat îngrijirea, ocrotirea, educarea și întreținerea necesară persoanelor vătămate minore, care ar fi fost obligate să presteze zilnic activități fizice solicitante, în cadrul exploatației agricole deținute de persoanele bănuite”, se arată în comunicatul DIICOT.

Dacă minorii refuzau să mai îndeplinească activitățile dispuse, erau bătuți de către cei care îi exploatau. Cei trei suspecți au fost ridicați și urmează să fie duși pentru audieri la sediul DIICOT Timișoara.

UPDATE Magistrații au decis ca bărbatul să fie arestat preventiv pentru 30 de zile, în timp ce mama șin fiica vor fi cercetate în stare de libertate, sub control judiciar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.