O mamă minoră a încercat să-şi ducă ilegal bebeluşul în străinătate. Cum...

O mamă minoră a încercat să-şi ducă ilegal bebeluşul în străinătate. Cum au reacționat polițiștii de frontieră de la Cenad

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

Poliţiştii de frontieră de la PTF Cenad-ITPF Timişoara au găsit un minor ascuns sub o pătură pe bancheta din spate a unei maşini. Mama acestuia, în vârstă de doar 15 ani, încerca să-l transporte ilegal peste graniţă, neavând documentele necesare pentru el.

Ieri, în jurul orei 0.30, poliţiştii susţin că la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, judeţul Timiş, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, călătorind ca pasageri într-un microbuz marca Opel Vivaro, M.


G., în vârstă de 43 ani, și D.D., în vârstă de 15 ani, nora acesteia. La controlul mijlocului de transport, poliţiştii au descoperit un copil de doar câteva luni ascuns pe bancheta din spate a vehiculului, sub o pătură.

În urma verificărilor a rezultat că minorul ascuns este copilul pasagerei minore D.D. Numita M.G. a declarat că ea si mama copilului intenţionau să ducă copilul cu ele în Belgia şi au apelat la această metodă deoarece nu aveau documente legale care să le permită călătoria cu minorul în străinătate. Aceasta a încercat să îi facă minorului pașaport, dar din cauza faptului că și mama este minoră avea nevoie și de acordul tutorelui mamei minorei pentru eliberarea documentului de călătorie.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei celor în cauză şi cercetării sub aspectul săvârşirii infracţiunii de participaţie improprie la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.