Politehnica a făcut egal cu Buzăul după ce i s-a terminat iar...

Politehnica a făcut egal cu Buzăul după ce i s-a terminat iar bateria în repriza secundă. Tavi Benga: „Trebuie să luăm lucrurile bune”

0
DISTRIBUIȚI

Alb-violeţii au remizat azi pe „Ştiinţa” cu una dintre echipele favorite la accederea play-off-ului cel puţin. Politehnica a condus-o pe Gloria Buzău după un nou start bun de meci, dar la fel ca în jocurile precedente elevii lui Octavian Benga nu au mai ţinut ritmul în partea secundă. S-a încheiat oarecum echitabil: 1-1.

După jocuri pierdute cu formaţii mai modeste, Poli a încercat să obţină doar al doilea succes al sezonului cu una dintre fruntaşe. Noul atacant al gazdelor, Patrick Popescu a fost în primplan. Mai întâi, în minutul 12 clujeanul a tras cu sete din afara careului, mingea muşcat gazonul şi era să-l păcălească pe Stoian, care a respins în transversală. Peste două minute „capul” lui Oanea a fost tot cu pământul, dar nu a cadrat poarta după un corner al lui Pană. Iar în minutul 20 Bocşan, incomodat sau chiar faultat, nu a găsit ţinta tot dintr-o fază similară. În minutul 29 a fost rândul lui Bîrnoi să-l testeze pe Stoian cu un şut bun din interiorul careului, dar acesta s-a remarcat iarăşi. Totuşi, tabela s-a deblocat în minutul 31, când centrarea lui Bîrnoi l-a găsit în cinci metri pe Popescu iar jucătorul sosit liber săptămâna trecută a punctat cu toată opoziţia goalkeeperului.

După acest moment însă Buzăul a preluat iniţiativa, aproape complet. Murariu s-a opus loviturii de cap expediate de Lopez tot după un corner. Iar în prelungirile generoase acordate de arbitrul Marius Chiţu, Poli a scăpat fără gol când Cârstocea nu a găsit colţul scurt din câţiva metri şi a trimis în stâlpul porţii.

La reluare însă a venit destul de repede egalarea, dar şi oboseala în rândul timişorenilor. De remarcat totuşi un penalty refuzat bănăţenilor în minutul 52, când Boiciuc l-a busculat pe Taub în colţul careului, dar „centralul” din Târgovişte, precum alţii care au vizitat anula cesta „Ştiinţa” au acordat acel 5% mai degrabă oaspeţilor. Peste trei minute Gloria a făcut 1-1, după o acţiune rapidă cu …Boiciuc autor. Până la final oaspeţii şi-au mai trecut în cont ocazii importante. Pe fondul unui joc mai legat şi per total mai bun. Munteanu (min. 74) „cap” peste şi Honciu (81) puteau asigura succesul oaspeţilor. Culmea, în prelungiri putea fi totuşi 2-1, căci Bîrnoi, accidentat, a fost servit în careu de Ignea şi a tras puţin alături pe lângă bara din stânga lui Stoian.

Punctul nu o ajută foarte mult pe Politehnica Timişoara, care rămâne pe penultimul loc, cu şase puncte. În runda următoare, duminică, 23 octombrie, ora 11, alb-violeţii au joc greu iarăşi, la Slobozia.

Politehnica Timişoara: Murariu (46, Isvoranu) – D. Radu (cpt.), Bocşan (71, Germinio), Tsvetkov, Taub – Pană, Pureca (77, D. Olariu) – Bîrnoi, Milea (58, Benzar), Oanea (58, Ignea) – P. Popescu. Antrenor: Octavian Benga.

Gloria Buzău: Stoian (cpt.) – Oteliţă, Vîrtej, A. Lopez, R. Uţiu (46, Sălceanu) – Trebotic, A. Cârstocea (48, Boiciuc) – Al. Munteanu, R. Matiş (46, Honciu), A. Manea (46, Cr. Ciobanu) – V. Alexandru (83, K. Marku). Antrenor: Adrian Mihalcea.

„E un egal cu o echipă foarte bună. Pretendentă la promovare, ca şi lot mai mult ca sigur în primele patru din Liga 2. Un meci foarte greu, dar consider că l-am pregătit foarte bine şi am şi controlat prima repriză, după numărul de situaţii de a marca. Am avut un număr foarte mare de situaţii de a marca. La fel ca în meciul de acasă cu Chiajna am marcat un singur gol. Am condus la pauză, ca şi la Steaua, după care, din nou, o greşeală de poziţionare sau un cadou, cum îl numesc eu… nu avem nici inspiraţie în faţa porţii, decizii greşite, pentru că situaţii avem, poate nici noroc. La ultima fază puteam să şi câştigăm. Trebuie să luăm lucrurile bune şi nu cedăm, mergem mai departe, o să ducem campionatul până la capăt pentru evitarea retrogradării, chiar dacă suntem înfluenţaţi de multe lucruri colaterale, lucruri din interior, dar nu renunţăm. Tot timpul căutăm soluţii să ne atingem obiectivul”, a declarat Octavian Benga.

„Îl consider un punct câştigat, în economia acestui campionat, văzând că punctele acestea adunate, câte unul, câteodată, vor conta. Am avut o primă repriză mai slabă. Nu am avut claritatea necesară. Decât o ocazie mare pe final. Ei au avut câteva ocazii, puteau să se şi desprindă. A doua repriză – dominată de noi în totalitate. Am şi avut, pe lângă gol, şi câteva ocazii destul de mari. Până la urmă sunt şi meciuri de genul acesta. Învăţăm, trebuie să reacţionăm mult mai repede şi, mă refer, în prima repriza… şi vom câştiga.


Rămân la părerea că Timişoara, în momentul de faţă, arată bine, organizat, suferă la capitolul pregătire fizică, prospeţime, de asta poate am şi revenit în a doua repriză şi multe echipe vor pierde puncte. Este un obiectiv realizabil (al promovării). Nu există cum a fost anul trecut, trei echipe care să domine campionatul, în momentul de faţă de o diferenţă de două-trei puncte între primul loc şi locul 7-8, se poate întâmpla orice. Echipele sunt mult mai egale valoric, poate o valoare în zona mediană a clasamentului, dar lucrul acesta se întâmplă”, a spus şi Adrian Mihalcea, tehnicianul buzoienilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.