Politehnica s-a bătut singură la redebutul lui Tavi Benga pe banca alb-violeţilor:...

Politehnica s-a bătut singură la redebutul lui Tavi Benga pe banca alb-violeţilor: „Trei din cele patru goluri ale Chiajnei au fost cadouri”

0
DISTRIBUIȚI

Politehnica a cedat azi pe „Ştiinţa” cu Concordia Chiajna în etapa a VIII-a a Ligii 2. Alb-violeţii au început bine jocul, dar erorile uriaşe le-au facilitat oaspeţilor victoria astfel că antrenorul Octavian Benga a avut parte de o revenire amară pe bancă.

Amară a fost făcută ziua şi pentru grupul de fani care a aniversat 15 ani printr-o coregrafie specială.

Spectacol putea să fie şi pe gazon, dacă… În primul rând Ignea, poziţionat în atac, a avut două şanse mari în primele minute, 4 şi 12, ambele cu capul din centrările lui Mudrazija, cea de-a doua execuţie a făcut ca mingea să cadă doar pe bara porţii lui Chudy. Şi apoi, dacă timişorenii după un joc solid nu s-ar fi dezumflat după eroarea din minutul 40. Mai întâi Tsvetkov a făcut fault după o preluare anapoda iar Paţurcă, executantul „liberei” aproape de linia de fund, a recuperat cu noroc mingea în careu şi a trimis la colţul lung. Mediop nu a mai trebuit să facă efort, căci Taub, în încercarea de a bloca, a trimis în propria poartă.

În repriza secundă o gafă şi mai mare a lui Tsvetkov a dus la 0-2 în minutul 58. Nou intratul Vlad Mihalcea l-a deposedat de balon în faţa porţii şi l-a servit pe Mediop, care a marcat ca în curtea şcolii sau ca la minifotbal cu prietenii. Poli a avut şansa revenirii în meci după henţul lui Simion, penalty-ul dictat a fost concretizat de Silviu Pană pentru 1-2 şase minute mai târziu. Dar din minutul 69 diferenţa de două goluri a fost restabilită de un alt nou intrat, Evgheni Oancea, găsit liber în careu de acelaşi Mihalcea. Iar Vlad Mihalcea, trecut puţin şi pe la ACS Poli, a pus „cireaşa” în prelungiri, la ultima fază, după o combinaţie cu Llullaku. Debusolaţi, timişorenii nu au mai arătat în ultimele 20 de minute că mai cred fie şi în şansa egalării, în total contrast cu atitudinea noului antrenor, care le-a cerut mai mult curaj.

Deocamdată Politehnica rămâne într-o postură deloc comodă, pe 18, cu doar cinci puncte, şi urmează o deplasare dificilă, la CSA Steaua. Deocamdată nici nu se ştie dacă echipa din Ghencea va putea disputa acasă pe noul stadion acest meci în urma unei suspendări pe care au contestat-o.

Politehnica Timişoara (antrenor Octavian Benga): Kucich – D. Radu (cpt.), Bocşan, Tsvetkov, Taub – Bîrnoi, Pureca, Pană, Oanea (75, Milea) – Mudrazija (61, Ţangulea), Ignea (46, Zaluschi). Pe bancă: Murariu – Jurj, A. Mada, Bakoş, Germinio şi Plantak.

Concordia Chiajna (antrenor Eugen Trică): Chudy – R. Simion, Palmeş (cpt.), Stănică, Alexandrescu – Voicu (61, Llullaku), D.


Codrea, Paţurcă (66, E. Oancea), Burcea (66, Ghimfuş) – Rusescu (53, Vl. Mihalcea), Mediop. Pe bancă: Chesneau – Maric, Catrina, Skytte şi Mustacă.

„Un debut nefast, mă aşteptam ca echipa să aibă reacţie. Am avut reacţie, când am început jocul. Din punctul meu de vedere şi cred că toată lumea e de acord cu mine. Am controlat total prima repriză, i-am dominat net pe cei de la Chiajna, cu tot respectul pentru ei. Cred că am avut şapte-opt oportunităţi foarte mari, am avut şi o bară. Am avut situaţii din cinci-şase metri, trebuia să marcăm. Apoi, pe finalul primei reprize, a venit acel cadou, de fapt trei din cele patru goluri ale Chiajnei au fost cadouri de copii şi juniori, adică le-am dat mingea şi ei au marcat. Din posesia noastră, alegeri greşite. Nu aş vrea să nominalizez jucătorul care la toate trei a greşit. Greşeli neforţate iar cei de la Chiajna ne-au taxat, pentru că era şi foarte simplu din poziţiile acelea să marcheze. E păcat, pentru că cei de la Chiajna nu ne-au surprins, ştiam cum joacă, ne-am antrenat în privinţa asta, jucătorii au interpretat bine prima repriză, dar trebuie să marchezi şi să nu dai cadouri… Am reuşit să ajungem în zona de 16 metri de atâtea ori şi nu avem finalitate. Gol poţi să iei în orice moment, dacă nu marchezi. Sunt total nemulţumit, consider că nu meritam să pierdem după numărul de ocazii, dar fotbalul se joacă pe goluri şi cine greşeşte pierde. Asta e Liga 2. Sigur, jucătorii au făcut un efort mare, au făcut ambele faze, au cedat unii jucători fizic, pentru că terenul a fost foarte greu… din păcate cei de pe bancă nu au venit cu niciun plus. Soluţiile sunt foarte puţine, încercăm cu ce avem să facem cât mai multe puncte. Am şi spus, poate să fie sinucigaş, dar îmi asum acest lucru, trebuia să vină cineva. Asta le-am spus jucătorilor şi celor din jur: trebuie să aibă mai mult curaj! Într-un fel am vrut să demonstrez şi eu că am curaj. Trebuie să încercăm să adunăm cât mai multe puncte până în iarnă. Iar din iarnă se ne reorganizăm, împreună cu cei din conducere, şi să salvăm echipa de la retrogradare”, a declarat la final Tavi Benga, „principalul” alb-violeţilor.

„Mă bucur foarte mult, chiar ţin să-i felicit pe jucători. Au făcut o partidă bună, nu mi-au plăcut primele 25-30 de minute, în care am ceda iniţiativa lui Poli, în care şi-au creat două-trei situaţii, după care ne-am revenit. Am început să jucăm fotbal şi din fericire pentru noi am reuşit să marcăm patru goluri. Le-am reamintit înainte de meci că nu mai marcasem de patru etape, inclusiv amicalul pe care l-am jucat cu Dinamo iar azi s-au descătuşat şi aveam nevoie de această victorie ca de aer. Poli chiar au jucat foarte bine, ţin să-i felicit, atât cât au putut. Dar astăzi cred că am fost mai buni. Mă felicit, chiar au venit cu un plus cei de pe margine. Nu mă aşteptam (asemenea diferenţă) ştiam că Poli e o echipă bună, au schimbat antrenorul, îl ştiam şi pe Tavi şi, cum v-am spus, începutul bun de partidă al lor, dar din fericire pentru noi am început să jucăm fotbal şi am reuşit să câştigăm. E o victorie pentru moral, ne aşteaptă iarăşi meciuri foarte importante. Meciul de acasă cu Progresul Spartac, şi trebuie să câştigăm dacă vrem să fim acolo în faţă cu celelalte echipe care se luptă pentru promovare. (despre Vlad Mihalcea) E un fotbalist foarte bun, foarte tehnic, aţi văzut şi pasele de gol pe care le-a dat, mai ales la ultimul gol cum a dat şi a plecat, are viteză de reacţie, trebuie să fie în primul rând sănătos şi să ajute Concordia Chiajna să-şi îndeplinească obiectivele. Şi Llullaku a intrat foarte bine şi Giovani, mă declar mulţumit de ce am văzut azi. Eu la Chiajna mi-am încheiat cariera de fotbalist, acolo am reuşit prima promovare, mi-e un club drag, practic m-am întors la una dintre casele mele…”, a spus şi Eugen Trică, tehnicianul ilfovenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.