Politehnica are aceleaşi probleme şi înaintea înfruntării cu Gloria Buzău. Ovidiu Cuc:...

Politehnica are aceleaşi probleme şi înaintea înfruntării cu Gloria Buzău. Ovidiu Cuc: „Unii dintre jucătorii veniţi nu au treabă cu acest sport”

0
DISTRIBUIȚI

 

Foto: Politehnica Timişoara / Facebook

Politehnica Timişoara continuă să se modifice din mers în speranţa că va scoate puncte din următoarele meciuri. Sunt iarăşi noutăţi în stafful alb-violeţilor, dar şi vechi probleme pe care noul preşedinte, Ovidiu Cuc, le-a accentuat, în special cele legate de starea fizică şi calitatea jucătorilor aduşi în vară. Duminică, antrenorul Octavian Benga are misiunea să bată Gloria Buzău, formaţie mult mai bine clasată, deşi problemele medicale nu sunt puţine.

Echipa cu cea mai proastă formă din Liga 2, Politehnica ar fi avut un eşec total în pregătirea fizică pentru acest sezon, opinează Ovidiu Cuc. Noul preşedinte executiv a vorbit în conferinţa de presă despre „greaua moştenire” şi căutarea unor soluţii. Conducerea nouă vrea să scape de partea italiană a staffului, considerând că preparatorul fizic Simone Fornari şi antrenorul cu portarii Alessandro Ramella nu mai au ce să caute la club. Cei doi însă au contracte în vigoare, în timp ce clubul a apelat deja la variantele interne, în fapt revenirea lui Miodrag Todorov, pentru partea fizică, ex-fundaşul timişorean fiind şi în stafful naţionalei lui Edi Iordănescu, respectiv Mădălin Smaranda pentru pregătirea goalkeeperilor.

„Situaţia echipei este dezastruoasă. Sunt jucători care nu au valoare pentru echipa aceasta, pentru Liga 2 din România. Aceşti jucători, pe deasupra, sunt nepregătiţi, sunt foarte slab pregătiţi, accidentaţi, aceste accidentări, atât la jucătorii veniţi, cât şi la juniori, se datorează unei proaste pregătiri fizice, prost program pentru a pregăti această echipă. Vreau să iau presiunea de pe actualul staff pentru că nu datorită lor echipa joacă aşa prost… Poate s-a văzut o mai bună pregătire a meciurilor, echipa a stat mai bine în teren. Dar când se termină benzina nici nu mai poţi sta… eşti afectat fizic, psihic… în consecinţă moştenirea preluată e dezastruoasă. Acest grup tehnic a avut un curaj fantastic de a veni în aceste condiţii. Cu toţii nu dorim să ne plângem, dar trebuie să transmitem situaţia reală. Tot ce s-a făcut pe plan sportiv a fost un eşec, o debandandă. Nu vreau să vorbesc de rău foştii antrenori, fostul staff, unii dintre jucătorii veniţi nu au treabă cu acest sport. Şi ei sunt surprinşi de poziţia şi echipa la care au ajuns. Preferăm să căutăm jucători tineri, iar dacă antrenorul se poate folosi de ei, să-i pregătească, să-i introducă antrenorul cu mare grijă”, a declarat Ovidiu Cuc, preşedintele executiv al Politehnicii.

Întârzieri la bani

„Următorul meci sperăm să fie pozitiv, un meci bun pentru noi. Echipa tehnică a avut grijă să-i motiveze… preparatorul fizic şi antrenorul cu portarii, aduşi din Italia.


Chiar era nevoie de un preparator fizic care e foarte slab omul!? Să plece în condiţii normale. Nu e vina lor. Probabil excelează în alte domenii, dar nu în fotbal. Pretind salariile în avans până la finalul contractului, evident nu putem plăti. Suntem la limită cu plăţile şi avem de plătit jucătorii mai întâi. Mai avem de discutat, trebuie să accepte la zi. Să-şi vadă de drumul lor… Sunt câteva zile de întârziere în plata jucătorilor. Partea financiară o vom discuta ulterior, cu multe nu m-am updatat … I-am rugat pe Todorov şi pe domnul Smaranda să se alăture la început printr-un voluntariat de câteva zile, săptămâni şi apoi să se reglementeze situaţia lor. Sunt de-ai casei, lucrează… cred că sunt primii pe care trebuie să-i abordăm”, a concluzionat Cuc, fostul jucător, om de afaceri, având astfel misiunea de a redresa corabia.

„Întâlnim un adversar foarte bun din punctul meu de vedere, şi-au făcut o selecţie foarte bună în această vară. Au adus jucători foarte buni de Liga 1 şi Liga 2, locul e nemeritat, au jucători foarte buni. Au făcut o schimbare de antrenor  care nu e benefică pentru noi. Il cunosc pe Mihalcea, ştiu cum işi mobilizează jucătorii, e bun motivator. Consider că am făcut primele reprize bune, atât cu Chiajna, cât şi cu Steaua, am condus echipa de pe primul loc aproape 60 de minute. Sper că jucătorii înţeleg ce le cer şi să nu mai facem aceste greşeli. Două goluri din trei au venit pe greşeli individuale. Chiar dacă avem probleme cu accidentări, probleme de agresivitate… n probleme, nu înseamnă să faci cadouri echipei adverse. Sper să greşim cât mai puţin… lumea trebuie să ştie că ne dăm interesul, …căutăm soluţii toţi împreună. Există o transparenţă şi unitate să scoatem echipa de unde este. Nu e uşor, căutăm prin toate mijloacele să faem puncte, să mulţumim suporterii sau toţi iubitorii Politehnicii”, a spus „principalul” Octavian Benga despre meciul cu buzoienii.

Silviu Pană, a cărui problemă medicală a recidivat la Mioveni, se numără printre jucătorii pe care Benga nu se poate baza. „…toţi jucătorii au probleme intinderi, dferite probleme musculare, e ca un virus, mai rău decât Covid-ul… Eu le arăt calea, sper să pună în practică. Avem jucători care vin după accidentări, care nu pot fi aruncaţi în meci ca să nu recidiveze. Dar nu renunţ, voi căuta soluţii să nu cedăm”, a mai adăugat tehnicianul.

Timişorenii au mai căutat soluţii şi după venirea lui Patrick Popescu, fără ceva concret deocamdată. „Am mai avut ceva discuţii cu anumiţi jucători cărora le-am spus în faţă că nu pot ajuta. Nu e vina lor că au fost aduşi aici, e vizibil că nu sunt pentru Poli unii dintre cei aduşi. Aşteptăm perioada de iarnă şi atunci vor fi luate deciziile de către conducere pe toate palierele. Nu aducem turişti, Timişoara e oraş frumos, dar nu-i aducem pentru asta…”, a conchis Benga.

„Ne aşteaptă un meci dificil, cu o echipă valoroasă, cu jucători experimentaţi. Dar ne-am pregătit foarte bine şi sper să câştigăm”, a spus şi Denis Radu. Tânărul căpitan al alb-violeţilor a explicat ce înseamnă să poarte banderola la Poli: „A venit cu responsabilitate mare, banderola nu e a oricărei echipe, e a unei echipe cu istorie în spate. Vine şi cu o motivaţie, să fiu mai bun pe plan personal şi îi mulţumesc lui Mister că a avut incredere în mine”.

Partida Politehnica – Gloria Buzău se dispută duminică, de la ora 11.45 (televizat), pe arena „Ştiinţa”, în runda a 10-a a Ligii 2. Oaspeţii sunt pe 7, cu 16 puncte, în timp ce alb-violeţii ocupă penultimul loc, cu doar cinci puncte acumulate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.