Politehnica se aşteaptă la o „finală” cu Minaur Baia Mare. Alb-violeţii s-au...

Politehnica se aşteaptă la o „finală” cu Minaur Baia Mare. Alb-violeţii s-au despărţit de unul dintre străinii care nu au impresionat

0
DISTRIBUIȚI

Politehnica Timişoara e în continuare în criză de victorii în actualul sezon al Ligii 2. Deşi jocul s-a mai îndreptat, echipa pregătită acum de Octavian Benga a rămas cu o singură victorie, cea din prima rundă. Sâmbătă, alb-violeţii nu vor avea probabil o partidă uşoară cu nou promovata Minaur Baia Mare, căci maramureşenii tocmai au înregistrat un succes clar cu Şelimbăr sub comanda noului lor tehnician – ex-giuleşteanul Miţă Iosif.

„Sâmbătă avem altă finală, cu o echipă interesantă, o echipă solidă, o echipă pentru care cu siguranţă locul pe care-l ocupă ar fi putut fi mult mai bun. Are jucători experimentaţi, solizi, dar încercăm sâmbătă să luăm cele trei puncte pe care ni le dorim şi să privim viitorul, următoarele meciuri, cum spuneam, ca pe nişte finale”, a declarat Ovidiu Cuc, preşedintele executiv nelipsit de la conferinţele Politehnicii. Întrebat dacă s-au rezolvat întârzierile salariale acesta a răspuns: „Sigur că da, partea financiară este acoperită, bănuţii s-au plătit zilele astea, se plătesc… deci suntem în grafic”.

„Ne aşteaptă un joc dificil, cu o echipă pe care am urmărit-o şi anul trecut. Pentru că au jucat barajul cu cei de la Corvinul şi e o echipă bună din punctul meu de vedere, o echipă care joacă un fotbal plăcut şi frumos. Acest lucru se datorează fostului antrenor – Ciprian Danciu – pentru că şi la ei a intervenit o schimbare de antrenor săptămâna trecută. E o echipă care din punct de vedere al jocului putea să fie mult mai sus, au avut şi ghinion în unele meciuri. O echipă imprevizibilă, care încearcă să te pună în dificultate. Sperăm, ca prin organizarea noastră şi ceea ce am pregătit. Îmi doresc ca jucătorii să reacţioneze şi mai bine după jocul de la Slobozia, unde nu am primit gol, să câştigăm acest joc şi să fie o victorie care să ne urce în clasament”, a spus şi „principalul” Tavi Benga.

Bănăţenii nu duc lipsă nici acum de probleme medicale, deşi s-a spus înaintea deplasării la Slobozia că lotul e valid şi atunci banca a fost incompletă.


„Probleme de lot, ca de obicei, sunt jucători mai vechi şi mai noi, dar jucăm cu ce avem şi nu căutăm scuze… Bătănaşi a început să se antreneze, din nou a avut o accidentare, de două zile se antrenează normal”, a precizat Benga. Întrebat despre avantajul sau dezavantajul prezenţei noului antrenor pe banca oaspeţilor din weekend, tehnicianul alb-violeţilor a răspuns: „Cred că şi fostul antrenor a făcut o treabă bună, Danciu, un antrenor care mi-a plăcut, dar şi Mihai Iosif vine cu un plus sau ceva lucruri noi, probabil o să fie un dezavantaj pentru că nu ştii foarte sigur ce a pregătit noul antrenor”.

Înaintea următorului joc din rândul jucătorilor a vorbit cel mai recent debutant în alb-violet. „Întâlnim Minaur Baia Mare, o echipă care şi-a păstrat în mare parte nucleul cu care a promovat. Deci au omogenitate şi noi vom aborda meciul la victorie şi sper să obţinem cele trei puncte. Fizic sunt undeva la 70-80%, o voi lua treptat şi sper ca într-o săptămână-o săptămână şi ceva să fiu sută la sută, să pot juca de la început. Anul trecut am suferit o accidentare la tendoanele ambelor picioare şi mereu am forţat, stăteam o perioadă, intram, a necesitat o pauză mai lungă. Cluburile care m-au contactat au ştiu asta, nu prea au fost de acord pentru că nu puteam merge în cantonament alături de ei şi asta a fost un dezavantaj. Mi-am dorit o echipă care să tragă la promovare în primul rând, dar având un sezon slab sau în care am jucat mai puţin, nu a apărut acea ofertă”, a explicat George Tudoran.

Bryneus OUT!

După Adrian Ţangulea şi Marco Andone, încă un jucător luat în vară a şi spus adio clubului. De această dată e vorba de suedezul Oliver Bryneus, jucător care în campionat nu a adunat minute de un meci întreg. A evoluat totuşi în patru jocuri de Liga 2, plus cel din Cupă, de la Reşiţa, totodată şi cel mai puţin reuşit pe plan personal. Se pare că fotbalistul în vârstă de 24 de ani a fost chiar cel care a cerut rezilierea, nefiind folosit până acum de Tavi Benga. „Oliver se desparte de noi, momentan e singurul, urmând ca pe viitor să vedem ce jucători mai pleacă”, a spus Ovidiu Cuc.

Preşedintele alb-violeţilor nu a dezvăluit numele, dar a spus că încă doi jucători din afara clubului sunt în pregătiri cu Poli: „Urmează să vedem, avem doi jucători două-trei zile pentru a-i urmări şi sperăm să fie jucătorii la care ne gândeam şi pe care-i aşteptam. Mai o zi-două pentru ca Mister să-şi formeze o părere clară despre ei, urmând ca ulterior să vă informăm despre evoluţia şi traiectoria dânşilor”.

Partida Politehnica Timişoara – Minaur Baia Mare se dispută sâmbătă, de la ora 11.00, pe arena „Ştiinţa”, în runda a 12-a a Ligii 2. Dacă alb-violeţii au doar 7 puncte şi sunt pe 19, maramureşenii se află trei poziţii mai sus, cu 12 puncte acumulate.

14 puncte ar fi avut Politehnica dacă s-ar fi contabilizat punctele la finalul primelor reprize disputate în acest sezon

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.