Polițiștii de la Protecția Animalelor, amendă usturătoare pentru proprietarul unei stâne din...

Polițiștii de la Protecția Animalelor, amendă usturătoare pentru proprietarul unei stâne din Banat

0
DISTRIBUIȚI

Biroul pentru Protecția Animalelor Caraș-Severin a verificat astăzi condițiile de deținere a animalelor la o stână din localitatea Constantin Daicoviciu.

„Astăzi, 11 octombrie, polițiști de la Biroul pentru Protecția Animalelor Caraș-Severin au efectuat verificări la o stână de pe raza localității Constantin Daicoviciu, cu privire la respectarea condițiilor de deținere a animalelor de către proprietarul acestora. În urma verificărilor s-a constatat că animalele nu aveau adăpost corespunzător și nu erau identificate și înregistrate, motiv pentru care proprietarul a fost sancționat contravențional cu amenzi în valoare de 12.000 de lei.


De asemenea, au fost stabilite termene pentru remedierea neregulilor constatate, în caz contrar urmând a fi aplicate și alte măsuri legale”, a transmis IPJ Caraș-Severin.

Oamenii legii reamintesc faptul că, potrivit Legii nr. 205 din 2004, „deţinătorii de animale au obligaţia de a asigura acestora, în funcţie de nevoile etologice, specie, rasă, sex, vârstă şi categorie de producţie, următoarele:

a) un adăpost corespunzător;

b) hrană şi apă suficiente;

c) posibilitatea de mişcare suficientă;

d) îngrijire şi atenţie;

e) asistenţă medicală.”

Nerespectarea acestor obligații poate fi sancționată cu amenzi contravenționale, cuprinse între 3.000 și 12.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.