Președintele PSD Timiș despre următoarele alegeri locale: „Cei care au plecat din...

Președintele PSD Timiș despre următoarele alegeri locale: „Cei care au plecat din filială în 2020 nu vor fi primiți înapoi”. Cum îl ironizează pe Alin Nica

1
DISTRIBUIȚI

Deputatul Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, a anunțat că a început perioada de înscriere pentru membrii de partid care doresc să candideze la următoarele alegeri locale.

„Lista este deschisă pentru membrii de partid, dar și pentru cei din afara partidului, dacă personalități marcante ale orașului doresc să intervină și să salveze orașul și județul din prăfuirea în care se află, cel puțin la nivel administrativ. Sunt invitați să ne contacteze și să găsim o formulă prin care împreună, cu toții, în PSD sau poate împreună și cu alte forțe politice, să găsim cei mai buni candidați pentru a depăși această perioadă gri, să nu spun neagră, a administrației atât la nivel local, cât și la nivel de județ. Vom face o analiză a acestor potențiali candidați după finalul acestei luni, urmând ca după analiza făcută, dar și a măsurătorilor, pentru că indiferent de ceea ce credem noi sau ne place să credem despre noi, foarte important este ca timișorenii și timișenii să-i accepte pe cei pe care îi dorim să ocupe aceste poziții, și undeva poate la începutul lunii noiembrie, să anunțăm lista scurtă a potențialilor candidați la Primăria Timișoara și CJ Timiș, urmând ca decizia finală să fie luată undeva, sperăm noi, până la începutul anului viitor, a declarat astăzi șeful social-democraților timișeni.

Acesta este conștient de faptul că partidul din care face parte nu a avut, de-a lungul timpului, rezultate prea bune în Timișoara. „Ține de noi să-i convingem pe oameni că greșelile făcute de Ion Iliescu în anii ’90, sau de alte guverne social-democrate față de Timișoara, ține de noi să-i facem să se întrebe retoric dacă trebuie să răspund eu pentru ce a făcut Iliescu în anii ’90, dacă trebuie să răspund eu pentru ce a făcut un premier PSD, pentru că guvernele României, și am mai spus-o, ori de câte ori Timișoara a avut nevoie de sprijin din partea capitalei, nu l-am primit, deși suntem al doilea județ ca și contribuții, de 30 de ani încoace. În condițiile astea sunt motive ca timișorenii să fie supărați pe toate partidele, dar noi trebuie să-i convingem pe oameni că putem fi alternativa, având în vedere că în ultimii 30 de ani au fost exclusiv primari de dreapta. Poate a venit vremea ca timișorenii și timișenii să acorde încredere noii generații de social-democrați”, este de părere Simonis.

Președintele filialei a ținut să precizeze că cei care au părăsit „corabia” PSD în 2020 nu vor fi reprimiți în partid, însă nu ar spune nu unor colaborări.

„Am discuții administrative cu aproape toți primarii, săpămânal, lunar, ori de câte ori apare ocazia sau nevoia de a mă contacta.


Evident că au fost primari care au plecat de la noi și, găsind un haos și administrativ și politic la PNL Timiș, și-au manifestat intenția de a reveni. Am fost categoric față de cei care au plecat în 2020 de la PSD că aceștia nu se vor întoarce atâta timp cât sunt eu președinte. Niciunul dintre cei care au plecat la greu în 2020, când plecau spre putere, nu vor fi reprimiți în PSD Timiș atâta timp cât voi fi eu președintele organizației. În ceea ce privește ceilalți primari cu care discutăm, mai sunt doi ani până la alegeri, eu nu sunt naiv să cred că discuții purtate cu ani înainte… n-are sens să spun că domnul Nica în primele luni de mandat deja discuta cu primarii să se ducă la PNL. E mult prea devreme să discutăm. Există oameni gospodari, responsabili, competenți și la PNL, așa cum există la fiecare partid. Nu spun nu categoric din start venirii unor astfel de gospodari. Dar trebuie să respecte criterii de integritate, să nu fi plecat de la PSD în vremuri grele, și să-și asume politicile pe care PSD le are. Pro România e o chestiune care trebuie analizată separat, aceștia nu au plecat de la opoziție la putere. Lichelismul politic îl văd eu atunci când pleci de la opoziție la putere. Mai pleacă lumea, pentru că toți ne putem supăra, există politici cu care poate nu ești de acord, dar când pleci la adversarul ideologic, iar acel adversar se află și la putere, e ceva peste care eu nu pot să trec. Până la urmă acei oameni care au plecat la Pro România au fost mâhniți de panta descendentă și politicile greșite pe care PSD-ul le implementa în acea perioadă, ori pe asta nu poți să te superi”, a concluzionat Alfred Simonis.

Acesta a vorbit și despre reacția lui Alin Nica, președintele CJ Timiș acuzând faptul că ar fi urmărit după ce, recent, în spațiu public au apărut imagini de la o întâlnire la care a participat, în Dubai, întâlnire care ar fi fost intermediată de un cunoscut interlop.

„Domul Nica are mai multe declarații care se înscriu în categoria «copiii spun lucruri trăsnite», pentru că nimeni nu-i preocupat de filarea domniei sale, să angajăm noi detectivi sau mai știu eu ce. Am auzit și spunându-se că a fost amenințat să nu mai aibă realizări, pentru că altfel nu știu ce i se întâmplă. Poate ne spune și nouă care-s acele realizări, pentru că în afară de a schimba niște becuri și a trasat linii într-o parcare alte realizări n-am identificat. Pot să vă spun în schimb că dacă domnia sa hotărăște să mă fileze pe mine, îl invit bucuros să o facă, pentru că eu n-am să mă întâlnesc nici cu infractori, nici cu interlopi, și nici n-am să merg să tranzacționez terenurile județului Timiș cu interlopii, ca să beneficieze niște arabi. Mai bine n-ar fi făcut întâlnirile alea, ca să fie el suspicios cu privire la cine l-a filmat. S-a întâlnit cu oameni nepotriviți, tranzacționând practic bucăți din județul Timiș”, a spus Simonis.

1 COMENTARIU

  1. Gunoiule esti un spagar nenorocit.Ai luat spagi si acu faci afaceri cu fratetu pe imobiliare-afaceri ilegale.DNA poate aveti curaj totusi …….

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.