Primăria Timișoara a început campania de plantare din sezonul rece. Se vor...

Primăria Timișoara a început campania de plantare din sezonul rece. Se vor sădi peste 1.000 de arbori și 850 de arbuști și sute de mii de plante

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Municipiului Timișoara a anunțat că a început campania de plantare din acest sezon, care se va desfășura până la finalul lunii martie „și va fi condiționată de factorii climatici, în mod particular prezența înghețului”.

Pregătirea solului este în plină desfășurare pentru alveolele, parcurile și aliniamentele de pe bulevarde, iar primele plantări de arbori au fost finalizate deja în cartierul Elisabetin și în parcurile Karlsruhe, Carmen Sylva, Pădurice, Sudului.

„Am zis adio la Palmișoara și începem transformarea orașului în Timișoara Verde. Plantăm peste 1.000 de arbori de talie mare pe bulevarde, alveole și parcuri, completăm acolo unde lipseau și îi înlocuim pe cei care au căzut la ultima furtună. Schimbăm principiile cu care cheltuim banul public în așa fel încât să colorăm Timișoara cu flori în anul Capitalei Culturale Europene, dar să fim și chibzuiți. Trecem de la plante care rezistă doar un an și gazon britanic, care are nevoie de multă apă pentru întreținere, la spații urbane pline cu bienale, perene și arbuști, plante mai rezistente și cu costuri mai mici de întreținere”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Pe străzile Timișoarei apar, din această toamnă, o diversitate de specii de foioase și conifere, plante ornamentale pentru parcuri și arbori pentru aliniamente stradale. Printre speciile principale plantate se numără platini, frasini, tei și cireși japonezi și vor fi plantate câteva exemplare de pini aurii de tip „Glauca Majestic Blue” de cinci metri înălțime.

200 de noi trandafiri din 21 de soiuri de la Aiud vor fi plantați în Parcul Rozelor și alți 350 vor colora cartiere precum Freidorf, Complexul Studențesc, Fabric.


În Parcul Justiției vor înflori la primăvară 127.000 de lalele, narcise și brândușe – și sunt în plan amenajări noi pe bulevardul Vasile Pârvan la intersecțiile cu Pestalozzi și Mihai Viteazul.

Primii 50 de arbori au fost plantați în cursul ultimei săptămâni pe Porumbescu, Dimitrie Kiriac și pe strada Hebe. În total, pentru această campanie de plantare sunt planificați: 1.100 de arbori, 850 de arbuști, 336.080 de plante bienale și bulboase, 550 de trandafiri, 850 de arbuști în parcuri și aliniamente, 3.000 de fire de gard viu, iar în 90 de jardiniere se vor planta 450 de plante perene și arbuști.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.